Compromís estudiarà trencar el pacte de Govern en Albuixech per la polèmica del llibre de festes

1004

Albuixech-llibre-festes-polemica-article

El llibret de Festes d’enguany ha obert la polèmica a Albuixech. Tant que Compromís per Albuixeh ha anunciat que després de Festes celebrarà una assemblea on es valorarà la possibilitat de trencar el pacte de govern a l’Ajuntament d’Albuixech.

El motiu del conflicte és un dels articles del llibre de festes que porta per titular 'Chiquets i chiquetes de San Vicent' amb els actes organitzats per aquests festers “escrit en un valencià prenormatiu i arbitrari”, segons Compromís.

Per aquesta formació, “com a responsable del llibret de Festes, l’Ajuntament havia d’haver impedit que apareguera un escrit amb aquest ús malintencionat de la llengua, ja que, damunt, comptava amb una persona becària encarregada de la correcció lingüística, que havia fet el seu treball, però que des de l’alcaldia no se li ha volgut tenir en compte”.

Una vegada assabentats de l’edició del llibret de Festes 2014, una representació de Compromís per Albuixech demanà a l’alcalde una “Fe d’errates” amb el Saluda corregit i el text següent: “Des de l’Ajuntament, volem demanar disculpes al poble d’Albuixech perquè s’ha publicat un article escrit en un valencià prenormatiu que mai no hauria d’haver-se publicat. De la mateixa manera que des de l’Ajuntament d’Albuixech, i des de l’equip de govern, mai no permetrem que isca de l’Ajuntament cap escrit que vulnere les normes de convivència, tampoc no permetrem mai que isca un escrit que contravinga la normativa lingüística vigent, perquè la llengua dels valencians és una de les senyes d’identitat que ens identifica com a poble”.

Segons Compromís, en una reunió al consistori albuixequí en els representants de Compromís, “l’alcalde i el regidor de Festes van acceptar afegir un full (com s’ha fet amb la publicitat d’algunes empreses del polígon) amb la disculpa i el Saluda dels festers de Sant Vicent escrit en un valencià normatiu”.

La sorpresa va ser, segons Compromís, que “dos dies després l’alcalde se’n desdeia del compromís assumit i afirmava que no es publicaria cap escrit de disculpa, mostrant així la seua falta de paraula”.

Per això Compromís per Albuixech, només acaben les festes populars i patronals, celebrarà una assemblea del col·lectiu on s’analitzarà la situació creada i es valorarà la possibilitat de trencar el pacte de govern.

9 Comentarios

 1. Els de Compromís son pijor que els nazis. La seua persecució a tot lo que no combregue en el pensament únic i autoritari de les teories catalanistes és malaltissa. Si per ells fora tancarien en la pressó a tots els que nos expressem en Llengua Valenciana.

  Vergonya.

  • Vergonya, la dones tu i la gent com tu, per que l'unic que demostreu es la vostra incultura. El primer que deuriem de fer es anar a la escola a vore si vos donen un poc de cultura i educacio.

 2. Primer comentari i ja ixen els catalans i els nazis... Eixe és el nivell...

  Les normes del valencià no les trie ni l'ajuntament d'Albuixech ni les del comentari anterior. Hi ha una Acadèmia, científica, legal i estatutària, que marca la norma, i a qui no li agrade, que es rasque. Este programa conté greus faltes i és una vergonya per al seu poble. El responsable hauria de disculpar-se pel mal nom que li ha donat a la vila.

  Ben fet per Compromís. El valencià, els valencians, no es mereix eixe menyspreu.

 3. Quina creu tenim en esta gentola catalanaista, tos els que pensen
  com els de compromis i ells mateixos es podien anar a Catalunya
  i deixar-nos tranquils als valencians.

  • Els de compromis i la gent que pensa com ells, estan on deuen d'estar, al Pais Valencia, que es la nostra terra i la que ens agrada, si a tu no t'agrada vesten a Madrid que alli estaras millor, segur.

 4. Hi ha gent que confon la gimnàstica amb la magnèsia.
  Un error tan greu com aquest no es deu tolerar i menys en un llibre de festes d'una població, i més si ha hagut oportunitat de poder corregir-ho.
  Senyors, que el valencià és la nostra llengua i amb aquestes accions l'únic que aconseguim és donar una imatge d'incults i que no cuidem la nostra llengua.
  Si ara per açò eres un nazi i català.... hauríeu de mirar-seu els que ho penseu....

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.