Les màquines de l'ampliació de la V-21 acaben amb la històrica alqueria Bayarri

19 lecturas

Aprofitant que els activistes en defensa de l'Horta se situaven en l'històric Forn de Barraca d'Alboraia per a evitar que les màquines destruïren esta històrica construcció típica de l'Horta, les màquines de les empreses que estan construint l'ampliació de la V-21 ha començat l'enderroc de l'Alqueria Bayarri de Benimaclet.

Alqueria Bayarri BenimacletL'Alqueria Bayarri és una de les alqueries que queden en peu en més història de Benimaclet junt en la de Serra (també en greu perill de desaparició). Va ser construïda a finals del segle XVIII per Bernat Bayarri i Copons d'Alboraia, segons explica la web Poble de Benimaclet.

La construcció de l'autopista de Barcelona en els anys 60-70 del segle passat va ferir de mort a l'Alqueria. Va tallar el seu accés natural des del camí Farinós per casa El Bessó i la va deixar al costat de l'autopista en les molèsties de soroll per als seus habitants, quedant finalment deshabitada.

Durant aquells anys es va perdre l'ocasió de rehabilitar l'alqueria i deixar a l'abast dels veïns una alqueria que ha viscut en 4 segles (XVIII, XIX, XX i XXI), testimoni de guerres, desgràcies que ha superat.

Ara l'ampliació de la V-21 ha posat punt final a 4 segles d'història en l'Horta de València.

1 COMENTARIO

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí