Exposició, tallers de cuina i contacontes, activitats a Vinalesa per donar a conèixer el Fons Valencià per la Solidaritat

109 lecturas

El Fons Valencià per la Solidaritat ha començat l’execució del projecte 'Un Fons de valors', projecte cofinançat per l’Àrea de Cooperació Internacional de la Diputació de València i que té com a objectius principal enfortir el municipalisme valencià solidari i apropar la tasca l’entitat municipalista solidària.

activitas Museros Fons Valencià per la SolidaritatAmb les activitats de sensibilització -que arribaran als municipis de Benavites, Beniatjar, Moixent, Vinalesa i Xeresa- es té com a finalitat donar a conéixer el Fons València a la ciutadania dels municipis socis de l’entitat solidària i fer valdre la importància de la cooperació internacional al desenvolupament exercida des de l’àmbit local i el treball efectuat a través de projectes desenvolupats pel Fons. Aquest projecte, en definitiva, pretén visibilitzar que el Fons Valencià per la Solidaritat és molt més que un fons econòmic, sinó que és la suma de valors i voluntats gestionades per a potenciar que cadascuna de les aportacions efectuades per les entitats locals sòcies tinguen un benefici global, amb iniciatives pròpies executades allà on són necessàries.

Pel que fa a les activitats concretes de sensibilització que es desenvoluparan a les 5 localitats seleccionades, aquestes es concentren en una exposició itinerant, un taller de cuina del sud, un taller de rapsodes i un contacontes. Pel que fa a l’exposició, aquesta és l’eix central de la campanya de sensibilització, on de forma atractiva i participativa es vol incidir cap al públic en general en els valors de la cooperació internacional descentralitzada municipalista exercida des de les localitats de la Comunitat Valenciana. Amb el taller de cuina del sud, destinat al públic adult, es pretén fomentar el principi de la solidaritat mitjançant l’elaboració de plats tradicionals dels països on el Fons desenvolupa projectes de cooperació. Per altra banda, el taller de rapsodes pretén que el públic adolescent i juvenil contraposen les seues inquietuds amb les de la joventut dels països del sud a través de poesia cantada, el rap o el folk. Per últim, amb el contacontes, destinat al públic familiar, es vol traslladar la importància de la col·laboració i el treball conjunt basats en el respecte a la diversitat i al reconeixement mutu.

La presidenta del Fons, Xelo Angulo, valora el potencial de la campanya de sensibilització del projecte “Un Fons de valors” com a “una eina de gran envergadura per a apropar a la població dels municipis socis del Fons el treball de l’entitat des d’una perspectiva pedagògica, experiencial i lúdica”. A més, remarca “la importància de conscienciar a la ciutadania d’acord amb els valors de solidaritat i cooperació, principis que sustenten la raó de ser de Fons”.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 143 entitats locals valencianes sòcies (134 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, executa projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons és definida per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.



+ Suscríbete aquí al canal de Hortanoticias en Whatsapp



DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí