Wilson Ferrús narra en ‘Mestres de la Republica a l’Horta Sud’ la repressió franquista contra els mestres afins a la República

0
194

Catarroja. Wilson Ferrús. Mestres de la Republica

L’exit del llibre ‘Mestres de la Republica a l’Horta Sud’, l’ultim llbre de Wilson Ferrús, publicat com a conseqüència de l’última convocatoria dels premis IDECO de l’Horta Sud, ha fet que ara per ara el llibre estiga esgotat.

L’obra tracta de treure de la desmemòria i de l’oblit els mestres republicans, l’ànima de l’escola i les llums de la República. Aquells mestres, que participaran en els projectes educatius republicans, que organitzaran i participaran il·lusionats en Misiones Pedagógicas, en colònies d’estiu, en Consells Locals d’Ensenyament Primari…

Ells es convertiran en objectiu prioritari de la repressió franquista, un complex projecte de revenja i càstig que finalitzà amb un allau d’il·lusions trencades i vides partides.

Wilson Ferrús Peris (Catarroja, 1963), es mestre de Ciències Socials i llicenciat en Ciències de l’Educació. El seu camp d’investigació se centra fonamentalment en l’estudi de l’educació durant la II República i la repressió institucional exercida posteriorment pel franquisme contra el Magisteri Primari. En eixe sentit, destaca Mestres de la República a l’Horta Sud. Il·lusions trencades, vides partides (XIXé Premi d’Investigació de l’Horta Sud d’IDECO). Entre d’altres, ha publicat “Els consells de guerra: una eina de repressió a l’àmbit del Magisteri Primari. El cas de l’Horta Sud” dins de l’obra col·lectiva Mestres d’escola(Universitat de València-Alfons el Vell de Gandia), “Alfafar i Lloc Nou de la Corona. Mestres i escoles fins a 1939”, dins de l’obra col·lectiva Memòries d’Alfafar 2014 (Associació d’Estudis d’Alfafar) i, com a coautor, “L’aplicació de les lleis de depuració de mestres a Catarroja” (Ajuntament de Catarroja).Ara, treballa en el projecte “Colònies escolars laiques i republicanes a la comarca de Chiva-Foya de Buñol”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here