Un miler de persones es manifesten a Torrent per una educació pública i de qualitat

0
58

Més de mil persones han recorregut en la vesprada del dijous els carrers de Torrent reclamant una educació pública de qualitat i rebutjant “les constants retallades” que s’estan produint en l’educació. Procedents de tots els centres educatius públics de la ciutat, els manifestants s’han concentrat davant de l’Ajuntament per a desprès recórrer l’avinguda i el carrer del Pare Méndez, fins arribar a l’Institut Tirant lo Blanc, on s’ha organitzat un recital amb el cantautor torrentí Pau Alabajos.
Convocats per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, les associacions de mares i pares d’alumnes i les assemblees del professorat, els participants a la marxa han expressat el seu rebuig “a les brutals retallades que s’estan produint en Educació, les quals suposen la pitjor agressió que s’ha realitzat mai a l’Escola Pública”.

En el manifest distribuït, es rebutja el “desmesurat” augment d’alumnes per aula, la reducció de plantilles de professorat, els retalls en beques i ajudes a l’estudi i la pujada de taxes universitàries, el deteriorament de les instal•lacions escolars, els barracons i la cessió de sòl públic per a col•legis privats.

Al llarg de la marxa s’han escoltat veus contra els atacs a les condicions laborals del professorat i contra la reducció de grups en tots els nivells educatius.

La manifestació ha comptat amb la presència de diferents dirigents polítics i sindicals locals, a més d’una important representació de la Plataforma en Defensa de l’Educació Pública de L’Horta Sud i d’Escola Valenciana, encapçalada pel seu president, Vicent Moreno.

Diputat de Compromís

Des de Compromís per Torrent s’ha donat suport a les reivindicacions del sector educatiu i a la manifestació, a més del col•lectiu local, Compromís ha comptat amb la presència de Fran Ferri, diputat a les Corts per la formació ecovalencianista.

La regidora a l’Ajuntament i professora, Maria Herrada, ha destacat “la significació històrica del moment, ja que des de la Transició que no es produïa una imatge semblant”, i ha instat a la consellera d’Educació, María José Catalá, a fer un canvi de rumb de 180 graus en la seua política educativa.

“Quan tens una reacció tan acusada en contra de les mesures que estàs portant a terme, amb manifestacions massives per tot el país, amb vagues i amb protestes que, fins i tot, arriben a tindre un significat històric en la teua localitat, és moment de reflexionar i de pensar que probablement qui està equivocat no és la resta del món”, explica Herrada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here