Un grup de músics graven un videoclip i un tema musical per posar en valor l’Horta com a patrimoni natural i cultural valencià

Un grup de músics, entre els que n’hi han profesionals i no professionals de entre els 7 i els 92 anys veins de l’Horta, han gravat un videoclip i un tema musical, ‘L’horta Importa’, en el que volen posar en valor l’Horta com a patrimoni natural i cultural dels valencians.
El projecte nomes vol cridar l’atenció sobre la inmensa fortuna de tindre tan a prop d’una capital tan gran un espai físic i psíquic tan ric i al mateix temps i amenaçat.

Per això vam decidir gravar esta cançó, una cançó senzilla amb una lletra cíclica per llançar un missatge positiu, posar en valor l’horta, els productes de temporada, les tradicions i les geografies d’este espai que ens ha fet ser com som i que no volen que es perda.

Al projecte han participat persones que ja toquen en altres bandes i grups de rock de Viva las Vegas, La Banda Municipal de Bejís, el Cor de la Societat Amics de la Música de Meliana, Hotel Nebraska, la Benimaclet Klub Ska i ex de Soul Atac i Obrint Pas però també gent que només toquen per afició.

El projecte nomes vol cridar l’atenció sobre la inmensa fortuna de tindre tan a prop d’una capital tan gran un espai físic i psíquic tan ric i al mateix temps i amenaçat.

Per això van decidir gravar esta cançó, una cançó senzilla amb una lletra cíclica per llançar un missatge positiu, posar en valor l’horta, els productes de temporada, les tradicions i les geografies d’este espai que ens ha fet ser com som i que no volen que es perda.

En ‘L’Horta importa’ han participat gent de totes les edts com Núria, de 7 anys, o el Tío Marco, l’últim en eixir, que farà este mes 92 anys. El Tio Marco (Vicente Marco) és llaurador de tota la vida i músic de banda. L’altre xiquet que apareix és Daniel, d’11 anys, que toca l’harmònium, un instrument molt popular a India. El Cor de la Societat Amics de la Música de Meliana es va afegir a última hora al projecte. El tema va ser composat per Sergi Pitarch i Maria Sanchis. Els cantants són Manuela Alandes i Joaquín Romero. Alguns dels músics van gravar a l’Alqueria de Llora, una alqueria de Meliana habitada i amb els camps en funcionament que té més de 200 anys. En total son 22 músics i el Cor de la Societat Amics de la Música de Meliana, dirigit per Alejandro Díaz.


 
 
 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *