Quantcast

Per l’Horta i Som Horta es manifestaràn davant el Ple d’Alboraia per l’autorització municipal al festival Mare Nostrum

Un centenar de persones, convocats per les plataformes Per L’Horta i la Plataforma Som Horta d’Alboraia, s’han concentrat a la Partida dels Peixets per denunciar públicament la preparació del macro-festival musical MareNostrum.

Alboraia. Per l'Horta. Som Horta. contra Mare Nostrum Festival

Fotògraf: Lluïso García

A la concentració també han estat representats altres associacions ecologistes i de defensa del territori com Acció Ecologista Agró o Plataforma per la Sobirania Alimentaria del PV. També han participat el CSOA L’Horta, col·lectius ciclistes i associacions de veïns i veïnes de diferents barris de la ciutat, com ara Castellar-L’Oliveral, Orriols, Centre Històric, Port Saplaya o la Patacona, entre d’altres. S’han unit a la concentració llauradors i llauradores de diferents zones de l’Horta.

Durant la concentració els reunits han mostrat el seu rebuig cap a aquesta manera de gestionar el territori al considerar que la partida del Miracle d’Alboraia és una de les zones de l’horta de València amb major valor ambiental i paisatgístic.

Marc Ferri, en representació de Per L’Horta; Miquel Solís de l’AAVV Patacona; Celeste Juan de l’AAVV Port Saplaya; Chelo Gimeno i Marta Martín de l’AAVV Centre Històric i Som Horta: el llaurador Vicent Martí i Maika Barceiro de l’AAVV Orriols han explicat que “el macrofestival va a suposar un impacte agrícola i paisatgístic difícilment reversible”
Els convocants demanaran un pronunciament clar de les autoritats autonòmiques, ja que “l’horta no és un solar on càpiga qualsevol projecte, és un territori a fomentar i protegir”.

Els convocats mostraren la seua oposició al projecte al considerar que el festival no va a aportar cap benefici visible a Alboraia. Els veïns i veïnes de la Patacona i Port Saplaya, hauran de suportar tres dies de contaminació acústica, tall de carrers, brutícia i aglomeracions que ja provocaren que es deixara de realitzar al Grau de València.

Per aquestes raons, els convocants esperen un canvi de postura per part de Generalitat i Ajuntament d’Alboraia, ja que “si volen governar abanderant el canvi, ara tenen una excel·lent ocasió per a distanciar-se de les velles polítiques s de «grans esdeveniments» que tants problemes, deutes i impactes territorials han portat a la nostra terra”.

Per això la Plataforma Som Horta-Alboraia ha convocat una nova concentració demà a les 19:30 hores davant de l’Ajuntament d’Alboraia, on tindrà lloc el ple municipal on es tractarà el tema.


 
 
 

3 Responses to Per l’Horta i Som Horta es manifestaràn davant el Ple d’Alboraia per l’autorització municipal al festival Mare Nostrum

 1. Pingback: Marenostrum Music lamenta la negativa de Per l'Horta i Som Horta de reunirse para resolver sus dudas al festival

 2. pepe 20 de junio de 2016 en 14:19

  como el perro del hortelano, ni come ni deja comer, que pena
  de oportunidades de que se hable de alboraia a nivel mundial,
  (por cierto creo que se ha hecho una limpieza de toda la mierda
  que había), donde estaban antes los ecologistas de “pacotilla”.
  saludos

  Responder
 3. Pingback: Podemos se suma a la petición de paralizar los preparativos del MareNostrum Festival

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *