Riera recorda que la tècnica lingüística “va ser arraconada i despatxada per el PP”

0
83

La sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Meliana d’anit va donar compte de la sentència del Tribunal Superior de Justícia que declara nul·la la supressió de la plaça de tècnica lingüística i per la qual l’Ajuntament ha sigut condemnat a pagar les costes judicials.

Meliana-ayuntamiento

L’alcalde de Meliana Josep Riera, afirma que “el PP va tindre nombroses oportunitats per a rectificar este despropòsit. Fins i tot, ja amb una sentència en primera instància que esmenava clarament esta decisió, i amb jurisprudència del mateix TSJ per un cas similar produït a Alboraia, els populars van apel·lar la sentència i allargar el procés per a no haver de reconéixer l’error abans de les eleccions municipals, una greu irresponsabilitat política”.

Per això, Compromís va demanar la dimissió dels regidors Pedro Cuesta i Enric Esteve per la vulneració del marc legal, fins i tot de la reglamentació municipal, el trencament dels consens polític i l’atac sistemàtic al valencià per part dels populars; i va demanar també que el PP pagara les costes.

Riera afirma que “no ens va sorprendre gens que els populars no assumiren la seua responsabilitat i l’error”. L’alcalde afirma de “ridícul absolut la moció del PP en defensa de les senyes d’identitat del poble valencià alhora que es donava compte de la condemna judicial pel seu atac a la nostra llengua, la senya d’dentitat més important dels valencians i les valencianes”.

Per a Riera, “el més greu és mentir sobre el jornal d’una treballadora i la seua faena”. Així, l’acalde recorda que “la tècnica lingüística cobrava el mateix que la resta dels tècnics del grup B de l’Ajuntament, que estava a mitja jornada i que les seues retribucions brutes anuals eren de 12.000 € en els pressupostos del 2011, cap fortuna. A més, fou arraconada i se li van anar retirant funcions, com ara la impartició de cursos de valencià, incomplint el reglament municipal, per a finalment tractar de justificar el seu comiat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here