Alaquàs celebrarà el sorteig dels 79 horts urbans ubicats junt a l’Albereda Sud

1
153

Alaquas. Huertos Urbanos

Alaquàs celebrarà demà el sorteig públic de les parcel·les de la tercera fase de la xarxa d’horts urbans. L’acte tindrà lloc a les 12 hores del matí al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alaquàs.

En aquesta tercera fase, anomenada “L’Hort dels Rioja”, s’adjudicaran un total de 79 horts urbans ubicats junt a l’Albereda Sud, junt a la primera fase coneguda com l’Hortet de Ramón, amb una superfície de 8.800 metres quadrats. Aquestes parcel·les estaran destinades a horts urbans per a ús dels veïns i veïnes amb l’objectiu de fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura.  Els horts s’adjudicaran per un període de 2 anys a través de diversos procediments.Dels 79 horts urbans d’Alaquàs, 4 parcel·les estaran reservades per a associacions i col·lectius, 10 per a públic general, 25 per a pensionistes i les 40 restants per a persones aturades.  

Quatre ponts de fusta connectaran la primera i tercera fase. Hi haurà també una plaça central amb estany per a la pol·linització, cultiu de plantes aromàtiques, zona de compostatge botànic, zona de llavors municipal, zona de bioconstrucció i espai d’ombra per a pícnic. Paral·lelament a la seua posada en marxa, l’Ajuntament durà a terme tallers i activitats per a les persones interessades en l’agricultura i l’alimentació ecològica.

En definitiva, un total de 18.000 metres quadrats per a l’hort i més de 150 parcel·les formen la Xarxa d’Horts Urbans, un compromís de l’Ajuntament d’Alaquàs per a aquesta legislatura. La seua dotació ha estat fruït d’un acord entre l’Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d’Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional.

1 Comentario

  1. Me gustaria adquirir una parcela de huerto ecologico ya que yo soy consumidora de estos tipo de alimentos cada continuadamente…soy una amante del mundo de las hierbas y la ecologia y sus nutrientes oligoelementos.minerales y vitaminas ..tengo tiempo de ocuparme deel y me gustaria ser una gran influencia para mi sobrino y habituarlo al sistema ecologico y sus benwficios ..inculcarselos como a mi hiciereron mis padres..a amar y respetar la naturaleza

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here