València rebrà 855.000 euros d'Europa per al projecte de tecnologia digital Citcom.ai

6 lecturas

L'Ajuntament de València rebrà 855.251 euros de la Unió Europea per al seu projecte Citcom.ai, l'objectiu del qual és acostar la tecnologia digital a diferents aspectes estratègics per a les ciutats com la lluita contra el canvi climàtic, la digitalització i la intel·ligència artificial. Citcom.ai té un pressupost total d'1.710.502 euros i es desenvoluparà en els pròxims cinc anys.

Este projecte, gestionat a través de l'Oficina de Ciutat Intel·ligent de l'Ajuntament de València, és una eina per a donar solució als grans reptes que han d'afrontar les ciutats. Citcom.ai dona la possibilitat als proveïdors de tecnologia de provar en entorns reals els últims desenvolupaments programaris relatius a intel·ligència artificial i tecnologies hardware (incloent-hi robòtica sobre IA) i que combinen equipament físic i virtual.

A més, la ciutat de València ha estat triada per allotjar un dels tres centres d'operacions europeus de Citcom.ai, el supernode sud d'intel·ligència artificial aplicada a la ciutat intel·ligent que compta amb socis com Alemanya, Polònia i Itàlia. Els altres dos “supernodes” són el nòrdic, liderat per Dinamarca, i el central, liderat per Bèlgica.

En este sentit, la regidora de Turisme, Innovació i Inversions, Paula Llobet, ha destacat que la Unió Europea trie València per a este projecte “no és casualitat, és fruit del treball iniciat en 2013, quan va ser la primera ciutat d'Espanya a posar en marxa la primera Plataforma de Ciutat Intel·ligent a l'Ajuntament de València”.

“Vam ser pioners – ha continuat la regidora– i estos anys de treball que portem per davant ens converteixen en un referent per a altres ciutats europees i altres administracions públiques. Amb Citcom.ai, València consolida el seu lideratge en l'àmbit de les ciutats intel·ligents i en la intel·ligència artificial en la Unió Europa”.

Donar solució als reptes de ciutat

Les solucions d'intel·ligència artificial resultants d'este programa podran ser implementades en diversos contextos de la gestió i el desenvolupament municipal.

Paula Llobet ha explicat que gràcies a elles “podrem donar solució als grans reptes que tenim com a ciutat, per exemple, en l'àmbit de la mobilitat i el transport sostenible. També en altres temes que ens preocupen i en els quals estem treballant com l'eficiència energètica urbana, amb l'objectiu d'aconseguir la neutralitat climàtica, o la gestió eficient de residus, la circularitat i les solucions basades en la naturalesa, amb l'objectiu d'aconseguir la neutralitat carbònica.”

En el supernode sud, liderat pel Servici de Ciutat Intel·ligent de l'Ajuntament de València, també participen Las Naves, com a centre d'innovació municipal, la Universitat Politècnica de València, per mitjà del VRAIN (Institut Universitari d'Investigació en Intel·ligència Artificial, la Universitat de València i les empreses Nunsys, S2 i Hop Ubiquitous (Libelium).



+ Suscríbete aquí al canal de HortaValencia en Whatsapp
+ O al canal de Telegram de HortaValencia



DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí