L'Oficina de No Discriminació de l'Ajuntament de València registra 179 atencions en un any

3 lecturas

L'Oficina de No Discriminació (ONDIS), que és el servici municipal que treballa per a defensar i protegir els drets humans a la ciutat, durant l'últim any ha realitzat 179 atencions. 60 d'estes han sigut motivades per diferents situacions de discriminació. El major percentatge, un 40%, per raons d'identitat i expressió de gènere (LGTBIfóbia).

1107 ONDIS Oficina Delictes OdiEstos són algunes de les dades recollides en el primer informe de fets discriminatoris ocorreguts a València, un document s'ha fet públic hui en el marc de l'acte de celebració del 75 aniversari del Dia Internacional de la Declaració Universal dels Drets Humans organitzat per l'Ajuntament en el Palau de l'Exposició.

La regidora d'Igualtat, Rocío Gil, ha participat en este acte en el qual a més de presentar el citat informe, que recull les dades que xifren el treball de la ONDIS que va obrir les seues portes a l'octubre de l'any passat, s'han plantejat propostes de futur per a atendre les diferents casuístiques detectades.

En la jornada també s'han analitzat respostes de l'administració davant fets discriminatoris i vulneracions de drets humans a la ciutat com, per exemple, el Pla Comva (Pla de Convivència Municipal de València) per al desenvolupament de la política local pro drets humans i contra la discriminació i el discurs d'odi a la ciutat.

La regidora ha afirmat que “València ha apostat per ser una ciutat de drets, i a l'empara del citat pla ha impulsat diferents línies estratègiques per a la sensibilització, la prevenció, la detecció i denúncia, i l'atenció a les víctimes”. Amb estos objectius s'han promogut accions i recursos com els tres ‘Punts Amables’ de l'ONDIS, que tenen caràcter itinerant, servixen per a conscienciar i difondre els recursos existents, i segons l'informe presentat hui, han atés 487 persones (un 63% d'estes, dones).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí