La proposta conjunta de Godella, Meliana, Foios i Albalat es queda fora del programa europeu Hortizó 2020

14 lecturas

La proposta presentada pels ajuntaments de Godella, Meliana, Foios i Albalat dels Sorells per optar a la subvenció del projecte europeu Horitzó 2020 ha estat rebutjada. La Universitat Politècnica de València (UPV) havia contactat amb estos quatre ajuntaments per a participar conjuntament a la convocatòria del programa que finança l’aplicació de solucions innovadores en matèria mediambiental en projectes que realitzen els municipis per tal d’escometre la regeneració ambiental d’espais urbans degradats.

L'alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, va explicar durant la presentació del projecte que el que es pretenia al seu municipi era la regeneració del bosc de la Devesa com a parc públic. “Es tracta d’un espai amb un valor natural i paisatgístic de rellevància, ja que és l’única zona de bosc mediterrani que es conserva amb eixa antiguitat, amb nombrosos arbres monumentals i espècies i varietats singulars. A més, es troba al límit amb l’horta conformant un veritable balcó o mirador”, va dir.

Aquesta proposta ha estat rebutjada i des del Consistori godellenc ja treballen per buscar vies alternatives de finançament a través d'organismes com la Diputació, la Generalitat o la Unió Europea per tal de rehabilitat i posar en valor els 16.702,54 m² del parc que són propietat de l'Ajuntament, després de l'acord assolit amb la Congregació del Sagrat Cor de Jesús.

Tal i com ha comentat el regidor de Medi Ambient, Fernando Oliveros, “malgrat que aquesta opció no ha eixit endavant, no ens anem a rendir, i ja estem mirant altres alternatives com el programa mediambiental de la Unió Europea, 'Life'”.

D'altra banda, hi ha la voluntat de reunir-se amb l'Ajuntament de Burjassot per tal de connectar el Parc de la Devesa i el de l'Eixereta i establir un sistema de gestió compartida de tots dos.

A Meliana, la proposta era actuar sobre la platja del municipi, En concret, recuperar la línia dunar amb la replantació d’espècies autòctones o aprofitar les zones de desaigüe de les sèquies al mar a través d’aquesta platja per a instal·lar basses per filtrar l’aigua abans d’arribar al mar Mediterrani i reduir la contaminació. Un sistema que, segons va explicar l’alcalde, Josep Riera, ja s’està provant amb èxit a l’Albufera.

D’altra banda, Foios pretenia escometre un projecte a la zona del polígon de la mar que encara està per urbanitzar. La intenció es que, mentre es fa la urbanització, que financen els propietaris, s’implanten solucions innovadores per a aconseguir un espai industrial més sostenible e integrat amb el medi natural que l’envolta: l’horta.

Mentre que a Albalat dels Sorells, el projecte consistia en construir un jardí lineal als límits del PAI que s’està desenvolupant a la zona est del nucli urbà que funcione com a pantalla acústica i visual per a separar les vivendes de la CV-300 que passar paral·lela.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí