La Policia Local de València forma als seus agents sobre la normativa dels vehicles VMP

1 lecturas

La Policia Local de València ha organitzat una jornada de formació per a la seua plantilla i per a les plantilles de policia local d'altres municipis, dedicada específicament a les intervencions amb vehicles de mobilitat personal. La sessió ha sigut impartida per personal expert de la Policia Judicial de Trànsit de la Policia Local de València, i ha versat sobre la normativa aplicable als vehicles de mobilitat personal (patinets i bicicletes), així com la circulació per zones per als vianants, la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues, les infraccions més freqüents o les mesures per a evitar les manipulacions o modificacions que realitzen particulars.

Formació Policia VMP“L'objectiu d'esta formació és augmentar la seguretat viària als nostres carrers. La mobilitat de les ciutats de tot el món ha canviat i hem d'adaptar-nos a una manera de desplaçar-nos que continuarà evolucionant”, ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano. Ha participat també en la jornada una representació d'un dels principals fabricants de vehicles de mobilitat personal, els qui han informat sobre les característiques tècniques dels vehicles, mesures per a evitar les manipulacions o el certificat d'homologació per a facilitar el treball de control de policies respecte a estos vehicles.

La jornada ha abordat la normativa aplicable als vehicles de mobilitat personal “tant l'europea com l'estatal, el reglament general de circulació i el reial decret que el modifica, així com la normativa municipal, amb l'Ordenança de Mobilitat” ha explicat l'inspector de la Policia Judicial de Trànsit de la Policia Local de València, Benito Velasco. Per la seua banda, el regidor Aarón Cano ha assenyalat que “la part normativa és bàsica per a actuar, com també ho són la resta de qüestions i matèries que s'han abordat en esta jornada, l'objectiu principal de la qual és el d'augmentar la seguretat viària als nostres carrers. La mobilitat ha canviat definitivament i hem d'adaptar-nos” ha afegit.

La formació inclòs també les classes de vehicles de mobilitat personal existents, així com aquells aparells elèctrics que excedixen les característiques que ha de tindre un VMP i que, per tant, no són aptes per a circular per les vies públiques. “Hi ha vehicles que tenen l'aparença d'un vehicle de mobilitat personal, però en realitat no ho són” ha explicat l'inspector Velasco.

Accidents VPM

Durant l'any passat, 2021, els vehicles de mobilitat personal van estar implicats en un 6% dels accidents registrats, per darrere dels turismes, que van aconseguir el 61,96%, mentre que les motocicletes van estar implicades en el 10.32% dels sinistres. També ocupen els VMP la tercera posició quant a la gravetat dels sinistres (la motocicleta és el vehicle implicat que registra major sinistralitat, amb un 38,11%), seguit dels vianants (22,70%, i en tercer lloc els VMP, amb un 12,70%). Totes estes dades evidencien, tal com s'ha subratllat durant la sessió de formació, que els usuaris vulnerables són les víctimes que patixen major gravetat; i que els turismes, malgrat ser els vehicles més implicats en sinistres, només representen el 5.41% dels accidents més greus.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí