La Maleta Lila, projecte contra la violència de gènere d'Altea i Gata de Gorgos, inicia el seu viatge

29

La Maleta Lila, el projecte nascut de les biblioteques d’Altea i Gata de Gorgos, que té per objecte la lluita pels valors i la igualtat, ha començat un llarg i esperem fructífer viatge per les biblioteques públiques valencianes que sol·liciten tenir-la en les seues instal·lacions. Així l’han presentat les edils de Cultura de les dos poblacions, Aurora Serrat i Àngels Soler, acompanyades pels responsables de les dos biblioteques, Ignacio Beltrán, Fernando de Trazegnies, de la biblioteca alteana i Silvia Leida i Vicen Mulet de la de Gata de Gorgos.

L’edil alteana, en primer lloc ha felicitat Vicen Mulet per la seua elecció com a bibliotecària de l’any. Reconeixement atorgat per l’Associació Valenciana de Biblioteques. “Farà uns quatre anys que la biblioteca d’Altea ha apostat per la Igualtat, la sensibilitat social i la lluita contra la violència de gènere des del punt de les paraules, de la literatura, amb la creació amb una secció sobre la igualtat i ara anem a presentar el projecte de la Maleta Lila, que, prèvia petició, posa a disposició de les biblioteques públiques aquest petit Punt Violeta de lectura per a totes les edats”.

Per la seua banda, l’edil de Cultura de Gata, Àngels Soler, ha manifestat plaer per estar donant suport a un projecte que naix de la col·laboració entre dues biblioteques públiques, la Biblioteca d’Altea i la Biblioteca Carme Miquel de Gata. “Les Biblioteques públiques han d’evolucionar. Han de créixer al ritme dels canvis de la societat i en estos moments en què estem vivint una autèntica xacra com és l’assassinat de dones passa a ser de vital importància acostar a la població eines per treballar la igualtat a través de la lectura. Posar a disposició de pares, mares, professionals de l’educació i de la població en general un material que poden utilitzar per fomentar actituds igualitàries i de respecte al diferent”; comenta Soler, que afegeix que “cada vegada són més les biblioteques que habiliten a les seues prestatgeries un Punt Violeta. Un espai que intenta visibilitzar i sensibilitzar respecte a les violències masclistes i per a totes aquelles que encara no tenen estos punts o disposen del material, estic ben segura que a esta Maleta Lila li trauran molt de profit”.

“Hem fet un manifest que explica el perquè d’aquest projecte”; apunta Vicen Mulet. La bibliotecària de Gata de Gorgos ha fet lectura d’aquest manifest en el qual es reivindica la igualtat real entre homes i dones i planteja l’eficàcia de la justícia en aquest camp. “El treball per transformar la societat, des del feminisme, en persones igualitàries és obrint espais de reflexió a les aules, als carrers i en la vida. El feminisme és la idea radical que les dones són persones. Si no és si, és no. Aquests són crides en què xics i xiques han de participar perquè només així podrem construir una societat més democràtica i un món més just”. Paraules que inclou el manifest, entre les quals també s’inclouen que “la Maleta Lila Lluita per la igualtat i acosta als lectors de totes les biblioteques llibres especialment escollits per visibilitzar les dones i donar-los eines per construir una societat menys masclista i més igualitària “.

Finalment, Ignacio Beltrán ha explicat que a través de www.lamaletalila.com es pot conèixer el projecte i la disposició de la mateixa per un temps de 2 a 3 mesos.

“La maleta consisteix en fonts bibliogràfiques per a adults, per a xiquets i per a públic juvenil del fons que tenen les dues biblioteques; la de Gata i la d’Altea. Moltes biblioteques no tenen este tipus de material o el tenen escàs i este projecte és una manera de que les biblioteques públiques valencianes tinguen este fons exposat, però que al mateix temps els usuaris puguen gaudir-lo en casa amb el préstec”. Ha afegit Beltrán, que ha revelat que el primer lloc on viatja esta Maleta Lila és al municipi alacantí de Beniarbeig.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.