Diputació dona llum verda al projecte de la via ciclopeatonal presentat per Catarroja, Massanassa i Paiporta

1703

El projecte de la via ciclopeatonal presentat per Catarroja, Massanassa i Paiporta rebrà una subvenció de la Diputació de València per a promoure la mobilitat en bicicleta o a peu.

El projecte de Catarroja, Massanassa i Paiporta es l'unic de l'Horta que tindrà ajuda de la Diputació. Els altres 5 son el de la mancomunitat de la Safor, la mancomunitat de la Costera-Canal, la mancomunitat del Rincón de Ademuz i els projectes de Moixent, Fontanars dels Alforins i la Font de la Figuera i sels municipios de Tuejar, Chelva i Benàgeber.

Els sis projectes rebran una subvenció d’entre 12.000 i 20.000 euros per part de la Diputació de València per a la redacció de projectes de vies ciclopeatonals, amb la finalitat de promoure l’adequació de camins d’interés natural, paisatgístic o cultural, per a impulsar una mobilitat quotidiana, més enllà de la recreativa i la puntual, activa i eficient energèticament.

Amb les ajudes a la redacció dels projectes es recolzen les infraestructures ja existents, però en desús, com és el cas d’antics traçats de ferrocarril, camins històrics, antigues vies pecuàries, sendes o camins en entorns riberencs i en àmbits de domini públic.

Les vies ciclopeatonals es caracteritzen a més per buscar tant l’accessibilitat universal com la continuïtat, facilitat i seguretat en tot el seu recorregut, afavorint l’autonomia i integració per a tots els usuaris de qualsevol capacitat física.

La subvenció de 100.000 euros en total s’emmarca dins de l’estratègia Reacciona de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València.

Per a la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, “la diferència amb altres vies de transport és tant la seua autonomia i la seua condició de reservades a desplaçaments no motoritzats, com el respecte i la integració amb el seu entorn, actuant com a elements de protecció i conservació del patrimoni associat”.

Gimeno ha explicat que “en general, la seua filosofia no és construir en la natura sinó aprofitar el ja construït per a recuperar la connexió amb la natura. Les formes que poden adoptar varien en cada cas, adaptant-se al lloc i potenciant la seua identitat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.