Diputació dona llum verda al projecte de la via ciclopeatonal presentat per Catarroja, Massanassa i Paiporta

17 lecturas

El projecte de la via ciclopeatonal presentat per Catarroja, Massanassa i Paiporta rebrà una subvenció de la Diputació de València per a promoure la mobilitat en bicicleta o a peu.

El projecte de Catarroja, Massanassa i Paiporta es l'unic de l'Horta que tindrà ajuda de la Diputació. Els altres 5 son el de la mancomunitat de la Safor, la mancomunitat de la Costera-Canal, la mancomunitat del Rincón de Ademuz i els projectes de Moixent, Fontanars dels Alforins i la Font de la Figuera i sels municipios de Tuejar, Chelva i Benàgeber.

Els sis projectes rebran una subvenció d’entre 12.000 i 20.000 euros per part de la Diputació de València per a la redacció de projectes de vies ciclopeatonals, amb la finalitat de promoure l’adequació de camins d’interés natural, paisatgístic o cultural, per a impulsar una mobilitat quotidiana, més enllà de la recreativa i la puntual, activa i eficient energèticament.

Amb les ajudes a la redacció dels projectes es recolzen les infraestructures ja existents, però en desús, com és el cas d’antics traçats de ferrocarril, camins històrics, antigues vies pecuàries, sendes o camins en entorns riberencs i en àmbits de domini públic.

Les vies ciclopeatonals es caracteritzen a més per buscar tant l’accessibilitat universal com la continuïtat, facilitat i seguretat en tot el seu recorregut, afavorint l’autonomia i integració per a tots els usuaris de qualsevol capacitat física.

La subvenció de 100.000 euros en total s’emmarca dins de l’estratègia Reacciona de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València.

Per a la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, “la diferència amb altres vies de transport és tant la seua autonomia i la seua condició de reservades a desplaçaments no motoritzats, com el respecte i la integració amb el seu entorn, actuant com a elements de protecció i conservació del patrimoni associat”.

Gimeno ha explicat que “en general, la seua filosofia no és construir en la natura sinó aprofitar el ja construït per a recuperar la connexió amb la natura. Les formes que poden adoptar varien en cada cas, adaptant-se al lloc i potenciant la seua identitat”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí