Cuina Social reparteix quasi 20.000 menús a 223 famílies de Castelló en situació de vulnerabilitat

10 lecturas

El projecte Cuina Social Castelló posat en marxa el passat 1 de maig per la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Castelló i amb la col·laboració de cuiners i cuineres voluntàries liderats pel xef Miguel Barrera, al costat de més persones que han participat voluntàriament en tasques de repartiment, ha repartit 19.775 menús a domicili i atés 223 famílies en situació de vulnerabilitat fins al passat 15 de juny. Aquest projecte va sorgir per a complementar altres serveis posats en marxa per Benestar Social des de la declaració de l'estat d'alarma per a garantir una correcta alimentació a persones majors, a menors en situació de vulnerabilitat i a les seues famílies mitjançant el repartiment de menús complets i saludables.

El regidor de l'àrea, José Luis López, ha recordat que l'Ajuntament de Castelló ha bolcat els seus recursos per a garantir l'atenció a les famílies i col·lectius més vulnerables des de la declaració de l'estat d'alarma i durant els moments més estrictes del confinament. Entre ells, el Servei d'Emergència Social davant la covid-19 posat en marxa immediatament després del decret de l'estat d'alarma, l'alberg provisional, les ajudes a emergència social, etc. També, el servei de repartiment de menús a menors i les seues famílies vulnerables que es va activar el passat 14 de març per a suplir les necessitats alimentàries dels menors que no podien acudir als menjadors escolars pel tancament dels centres i que des de llavors ha distribuït altres més de 28.000 plats. En total, s'han distribuït entre els dos serveis prop de 50.000 menús des de l'inici de l'estat d'alarma.

"El projecte Cuina Social ha ajudat a complementar els serveis i recursos municipals per a garantir una alimentació equilibrada i saludable en les setmanes més restrictives de l'emergència sanitària i social per coronavirus i, en conseqüència, en les setmanes més complicades per a l'economia de les famílies", ha apuntat López. El regidor ha agraït la "gran labor i dedicació" dels fins a 73 cuiners i cuineres que han participat en aquest projecte i les 26 persones voluntàries que han col·laborat en les tasques de repartiment i que van oferir la seua col·laboració en inscriure's en el correu [email protected], habilitat per l'Ajuntament per a canalitzar i centralitzar tots els oferiments d'entitats, empreses i professionals. També ha agraït el suport de COCEMFE per al repartiment a domicili dels menús i, particularment, al xef Miguel Barrera com a ideóleg de la iniciativa.

Cuina Social ha distribuït fins a 19.775 menús elaborats en el CdT del Grau i dissenyats per Barrera en una iniciativa a la qual s'han sumat restaurants de Castelló i de la resta de la província.

Paral·lelament al desenvolupament del projecte, des de Benestar Social s'ha realitzat una intervenció individual dels casos, tramitant ajudes d'emergència social per a cobrir les necessitats bàsiques, ajudes al pagament el lloguer, etc.

López ha explicat que, amb l'inici de la desescalada i el retorn gradual a l'activitat, moltes famílies han deixat de sol·licitar aquest servei per la volta al treball i recuperació d'ingressos. "Per a la resta de casos, estem estudiant individualment cada particularitat i redirigint a altres serveis similars com el servei de repartiment de menús posat en marxa al març o altres ajudes per a assegurar que cap família es queda en situació de desprotecció", ha indicat López. A més, en el cas que existisquen menors, l'Ajuntament tramita una ajuda econòmica per a alimentació. També, es continuaran tramitant ajudes d'emergència a aquelles famílies que ho requerisquen i complisquen amb els requisits. "Cada cas s'està estudiant individualment per informar dels recursos que millor s'adapten i plantejar una adequada intervenció de cara a la seua inserció social, laboral i econòmica", ha apuntat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí