Acció Ecologista-Agró ha sol·licitat a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que revise el Pla d'Acció Territorial de l'Horta (PATH) per a impulsar els diferents serveis ambientals que ens presta o pot prestar esta ecosistema agrícola, especialment el de la lluita i l'adaptació al Canvi Climàtic.
AE-Agró ha exigit en les seues al·legacions que el PATH esmene l'actual fragmentació i degradació de l'Horta, amb el foment de l'agricultura ecològica, la protecció de totes les zones humides, la millora de la qualitat de l'aigua, un bon ús dels productes fitosanitaris i la interconnexió real dels espais naturals de l'àmbit d'actuació d'este pla.
El canvi climàtic és el principal repte mediambiental actualment. Per això, Acció Ecologista-Agró ha plantejat en les seues al·legacions al PATH que este document prioritze estratègies i accions enfocades a minimitzar l'impacte del canvi climàtic. Per exemple, la protecció i recuperació de les zones humides de l'Horta, ja que marjals com la de Rafalell i Vistabella, els Moros o la del Puig juguen un paper clau en el balanç de carboni i la regulació climàtica.
Per este motiu, Agró demana que el pla incloga “totes les zones humides com a infraestructures verdes o espais de valor natural i que a més a més siguen classificades com a sòl no urbanitzable de protecció especial”.
AE-Agró també ha proposat en les seues al·legacions que el PATH impulse un pla progressiu de foment de l'agricultura ecològica “que hauria de combinar les bones pràctiques agrícoles, com el bon ús i la correcta aplicació dels productes fitosanitaris, amb el respecte pels recursos naturals, especialment l'aigua”
Finalment AE-Agró ha plantejat a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que revise i millore el projecte de connectors ecològics del PATH ja que “l'actual proposta no disposa de cap estudi rigorós sobre utilitat, traçat, protecció i disseny d'estos elements que han de permetre interconnectar els diferents espais naturals de l'Horta”.