Compromís Picanya proposa la creació d’un mercat ambulant de venda directa per a incentivar la producció agrícola

148 lecturas

El grup municipal de Compromís Picanya proposarà al pròxim ple municipal diferents mesures destinades als productors agrícoles del municipi.

El Pla contempla que l’ajuntament passe a tindre major implicació en incentivar la producció agrícola i reduir l’abandó dels camps de cultiu. La proposta es centra en la promoció del consum de productes de proximitat amb la creació d’un mercat ambulant de venda directa.

També suggereix la reducció de costos de producció amb la bonificació de l’IBI per a les terres en producció, ajudes a les comunitats de regants i major rapidesa a l’hora de requerir als propietaris la neteja de les terres abandonades que perjudiquen les terres en producció.

Per altra banda, la proposta de Compromís basada en l’estudi se centra en el fet que l’ajuntament estudie l’extracció d’aigua no potable de l’antic pou ubicat al carrer Verge de Montserrat per al reg dels espais verdes del municipi.

Guillem Gil, portaveu de Compromís Picanya, defén que “els agricultors estan patint des de fa temps un augment dels costos de producció que fa que la collita no siga rendible. L’abandó de terres, la morositat, l’elevat rebut de la llum dels motors i la falta de pluges, fan que els productors en actiu estiguen regant més i suportant un cost superior”

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí