L'Ajuntament d'Alcoi ha obert el termini per l'adquisició d'obres de Industri.Art

7 lecturas

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi ha enviat una carta a totes les i els artistes locals que formen part de la nova plataforma cultural INDUSTRI.ART per a informar-los que s'obri el termini per adquirir obres d'art que formaran part de la col·lecció municipal amb l'objectiu d'incentivar i secundar al sector artístic de la ciutat. La quantitat de les arques municipals que es destinarà serà d'un total de 20.000 euros, i aquelles persones interessades poden presentar les seues propostes, fins a un total de tres peces d'un rang d'entre 500 i 1000 euros. La intenció amb aquesta limitació de preu és la de garantir que l'adquisició d'obres arribe a la màxima quantitat d'artistes que integren la plataforma.

La data final per presentar les fotografies, dimensions i informació de les obres és el dia 31 de juliol, i s'hauran d'enviar al correu electrònic [email protected]. Per a decidir quines són les obres que formaran part del patrimoni de la ciutat, s'ha creat una Comissió de Valoració encarregada de recomanar a l’Ajuntament d’Alcoi quines peces són més adients per a ser adquirides:

Les persones que formaran aquesta comissió són: La Directora del MACA, Rosa María Castells; Irene Ballester, Component del Consell Valencià de Cultura; La Presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art, Pilar Tébar i Lucia Romero Segura, Secretària de la Comissió d'Arts Plàstiques del Consell de Cultura d'Alcoi.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, destaca aquesta oportunitat: "Convidem a tots els participants de la plataforma de difusió de l'art d'Alcoi INDUSTRI.ART a presentar les seues obres fins al 31 de juliol i optar així a la seua adquisició, una oportunitat única per a ser part de la col·lecció municipal d'art de la ciutat, i, alhora, promocionar la seua feina. Estem segurs que la comissió assessora farà una gran feina i comptarem amb obres d'artistes locals, diverses i de gran qualitat, augmentat el patrimoni artístic de la ciutat d'Alcoi i incentivant, al mateix temps, al sector de les arts plàstiques".

Cal recordar que la plataforma naix amb la voluntat d’oferir una eina de treball més als artistes de les arts plàstiques locals per tal de visibilitzar el seu treball i de posar-ho a l’abast dels possibles interessats en la seua adquisició. La Regidoria de Cultura ha treballat per a incorporar, de moment, més de 100 artistes de diverses disciplines: pintors, il·lustradors, vídeo-artistes, escultors, ceramistes o dissenyadors, entre altres. La incorporació de noves i nous professionals està sempre oberta. A més a més, des d' INDUSTRI.ART no solament es dóna suport a les i els artistes sinó que les i els teòrics, investigadors, curadors i promotors culturals tenen també un espai per a poder donar difusió a tot el seu treball i al fruit de les seues investigacions.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí