Picanya posa en marxa els premis Concepción Aleixandre per destacar a les dones científiques valencianes

11 lecturas

L´Ajuntament de Picanya ha decidit convocar dos premis a dones científiques vives, per a visibilitzar i reconèixer els mèrits de les dones científiques a la Comunitat Valenciana i al poble. Es tracta d'un premi pioner que vol promoure la vocació científica entre les dones.

El nom dels premis Concepción Aleixandre fa homenatge a una dona nascuda a l´any 1862 que ha sabut combinar la medicina, en l’especialitat de ginecologia, amb la pedagogia; que ha sigut inventora, activista, feminista i sufragista. “Una vertadera pionera en la ciència i en la vida”, assenyalen des del Consistori.

El 7 de març de 2017, l’Ajuntament de Picanya, en col·laboració amb la Universitat de València, va realitzar una taula redona de dones científiques, que va donar mostra del treball quotidià de dones professionals en diferents camps de la ciència. La gran acollida entre el públic de Picanya, ha inspirat la idea de premiar a una dona científica valenciana i, a altra dona estudiant de ciències i vinculada al poble de Picanya.

Aquests Premis Concepción Aleixandre pretenen reconèixer i valorar les aportacions fetes per les dones valencianes dedicades a la ciència i motivar altres dones a estudiar, emprendre i treballar en l’àmbit de les ciències.

A la categoria Local, podran participar aquelles dones nascudes o residents a Picanya que estiguen cursant estudis de doctorat o posdoctorat en qualsevol camp del coneixement: ciències bàsiques i experimentals, enginyeries, ciències de la salut, humanitats i ciències socials i desenvolupen o participen en un projecte d’investigació o en iniciatives científiques destacables.

D’altra banda, a la categoria de la Comunitat Valenciana, poden optar al premi totes aquelles dones nascudes o residents en la Comunitat que investiguen en qualsevol camp del coneixement. El jurat -que estarà format per un representant de la UV, un altre de la UPV, una persona de la Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas, una persona d’una empresa amb base científica i una altra de l’Associació del Professorat Jubilat de la UV- valorarà la trajectòria acadèmica, professional i científica, la rellevància de les innovacions aportades i la repercussió social de la investigació.

Ambdós premis impliquen el reconeixement i la visibilitat del treball realitzat per la dona en la ciència. Les premiades obtindran cadascuna un guardó commemoratiu més 1.000 euros en la categoria Local i 2.000 euros en la categoria Comunitat Valenciana.

La convocatòria per a presentar candidatures estarà oberta fins el 10 de novembre de 2018, Dia mundial de la ciència per a la pau i el desenvolupament. El lliurament dels premis es realitzarà en un acte, en el Centre Cultural de Picanya, el 7 de març de 2019, en el que també es donarà difusió al treball realitzat per les científiques guardonades.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí