Foios elimina noves barreres arquitectòniques per fer la vida més fàcil als seus veïns

20 lecturas

L’Ajuntament de Foios continua eliminant les barreres arquitectòniques en edificis i equipaments d'ús públic i titularitat municipal per aconseguir una plena accessibilitat als edificis i equipaments públics i garantir la no discriminació de les persones amb diversitat funcional.

foios obras accesibilidadSegons ha explicat l'alcalde de Foios, Sergi Ruiz, durant estos dies s’està actuant en l’entorn de l’ambulatori i de Mercadona. També s’ha instal·lat un ascensor que farà totalment accessible l’espai polivalent existent dalt del bar de la Casa de Cultura.

El criteri que s’està seguint per a decidir les actuacions, segons Ruiz,  és el trànsit de persones i el tipus de col·lectius afectats. Per això, els llocs d’actuació prioritària han estat alguns carrers d’accés a l’albereda, en l’entorn del Centre de Majors, al voltant de l’estació, en vies d’accés al col·legi Mare de Déu de Patrocini i en els cantons del carrer Dr. Millan i la Plaça del Poble, però el pla és estendre estes mesures a tots els carrers, places i edificis públics.

L’Ajuntament de Foios ha anat aprofitant diferents programes de contractació i subvencions tant de Diputació com de la Generalitat per continuar adaptant el municipi a les exigències del Reial decret Legislatiu 1/2013, de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seua Inclusió Social, matèria en què poc o res s’havia fet fins ara.

Segons l'alcalde de Foios, "tradicionalment estes actuacions s’han menyspreat per ser xicotets obres. En molts casos actuacions mínimes, però que són imprescindibles per millorar el dia a dia de les persones en parcs, places o voreres. Actuacions lleus que fan una miqueta més fàcil la vida per a diferents col·lectius".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí