A.MUN Montcada i col•lectius feministes demanen la supressió de la figura de la Regina de Festes

El grup municipal dels municipalistes A.MUN Montcada ha signat, junt amb l’Ateneu Montcada de l’Horta, Col·lectiu de Dones de Montcada, Grup de Guies Atzavara i Podem Montcada, un manifest on reclama al govern municipal la supressió de la figura de la Regina de Festes i la seua Cort d’Honor per considerar-la masclista i denigrant contra les dones.

Els grups signants reclamen al tripartit (PSPV-EU-Guanyem) que rectifiquen i eliminen esta figura “anacrònica” de les Festes Majors. Una figura que ja havia sigut suspesa per governs anteriors i recuperada a la legislatura 2007-2011 amb la majòria absoluta del PP.

Per als col·lectius, les festes, “que reuneixen milers de persones al carrer de totes les edats i condicions, han de rebutjar tot comportament que atempte contra els valors d’una societat avançada i realment democràtica, com ara el sectarisme, l’elitisme, el masclisme o la xenofòbia”. Per això rebutjen la figura de la Regina que considern una figura hereva d’una visió de la dona com a objecte exclusivament de lluïment físic.

Així, demanen la supressió de la Regina i la seua Cort d’Honor i, “de no fer-ho, ens reservem la legitimitat per denunciar-ho i rebutjar-ho pacíficament per ferma, allà on calga”.


 
 
 

2 Responses to A.MUN Montcada i col•lectius feministes demanen la supressió de la figura de la Regina de Festes

  1. L.H.J 21 de julio de 2015 en 13:06

    Denigrant? Hi ha que ser tolerants.¡Vosatros no prediqueu la tolerancia i la diversitat de opinions i de maneres de ser, pues prediqueu amb el eixample. Respeteu als demes com a vosaltres voleu que vos respeten.

    Responder
  2. Jose Francisco Dolz 21 de julio de 2015 en 17:07

    Respetamos a las personas, no a las figuras que están totalmente desfasadas en el siglo en el que estamos. En las fiestas como en la vida todxs somos iguales. Lo de tolerante, supongo que conocerás a todos los miembros de cada uno de los colectivos firmantes para decir que no lo somos…

    Responder

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *