València celebrarà este cap de setmana la festa de l’Any Nou Xinés

7 lecturas

La ciutat de València celebrarà dissabte, 3 de febrer, l’Any Nou Xinés amb un seguit d’activitats culturals i lúdiques que permetran l’acostament a la cultura mil·lenària xinesa, que entra en l’any 4.722, l’any del Drac de fusta. Uns 10.000 ciutadans xinesos viuen actualment a la ciutat de València i l’àrea metropolitana.

Any nou xinés 2023

El regidor de Relacions Institucionals, Juan Carlos Caballero, qui ha presentat este matí les activitats previstes en companyia del representant de l’Institut Confuci i del president de l’Associació d’Empresaris Xinesos de València, ha destacat les semblances entre les dos comunitats, entre les quals “l’amor pel foc, la pólvora, la pirotècnia, la seda i el vellut”.

Per al regidor, “des de l’Ajuntament volem seguir contribuint a esta festa de germanor, de connexió, d’unitat entre dos socis i amics, la comunitat de xinesos que resideix en la nostra ciutat i en l’àrea metropolitana és molt important.

Són al voltant de 10.000 que conviuen en la nostra ciutat, que han vingut a treballar, a formar part d’esta societat, a generar economia, a involucrar-se en el teixit social”. Segons Caballero, “no podem més que estar contents i orgullosos d’este exemple d’inclusió, d’este exemple de ser valencians nous que venen ací a treballar, a establir-se, que venen ací a formar la seua família”.

Per la seua banda, el responsable de l’Institut Confuci, Vicent Andreu, ha assenyalat que “la cultura xinesa sembla distant però és propera i col·laboradora” i “la celebració de l’Any Nou Xinés, la festa de la primavera, com l’anomenen ells, és la celebració més important de Xina, com les Falles per a la ciutat de València”.

Per la seua banda, el president de l’Associació d’Empresaris Xinesos de València, Zhou Lizhou, qui ha convidat la ciutadania a acudir als actes previstos, ha anunciat que “la cavalcada d’enguany serà acolorida i més llarga que d’altres anys” i “mostrarà la varietat i l’antiguitat cultural xinesa i també d’algunes de les seues províncies i regions”. Zhou Lizhou ha avançat que “la cavalcada s’obrirà amb un drac de foc perquè entrem en l’any del Drac, un animal venerat i un símbol de poder”.

Les activitats de l’Any Nou comencen dissabte, 3 de febrer, des de les 11 hores del matí, a la plaça de l’Ajuntament, on hi haurà activitats culturals i folklòriques. Ja de vesprada, i a partir de les 18 hores, l’onzena Cavalcada de l’Any Nou recorrerà el centre de la ciutat des del carrer de Pelai fins a la plaça de l’Ajuntament.

Dimarts, 6 de febrer, a les 18 hores, està prevista la conferència “Les tradicions de l’Any Nou Xinés” a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació mentre que dimecres, 7 de febrer, a les 17: 30 hores, hi ha el taller infantil “Manualitats del drac”. Dijous, 15 de febrer, a les 17:30 hores, hi haurà una conferència sobre “La influència del drac en la cultura xinesa” i, per últim, dijous 22 de febrer, a les 17:30 hores, hi haurà el taller infantil “Construeix el teu fanalet xinés”, també a la Facultat de Filologia.

Les celebracions de l’Any Nou Xinés estan organitzades per l’Associació d’Empresaris Xinesos de València amb la col·laboració de l’Ajuntament i l’Institut Confuci de la Universitat de València.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí