L’Ajuntament promociona l’agricultura de Dénia i la Marina Alta amb un programa de visites guiades per productors

16 lecturas

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Dénia organitza una nova edició de “Descobrir el paisatge”, el programa de visites guiades per productors i productores agroalimentàries de Dénia i la Marina Alta.

De gener a juny d’este 2020 s’han programat eixides a camps d’ametllers, oliveres, tarongers, vinyes, cirerers, blat, arròs, garrofers, pruneres, llimoners i hortalisses de les poblacions de Dénia, Sagra, Alcalalí, Teulada, Jesús Pobre, Vall de Gallinera, Pedreguer i Pego.

Participen en la iniciativa 12 productors i productores de la comarca, el 70% dels quals fan agricultura ecològica o de residu zero. Les productores i productors participants treballen projectes singulars i són la SAT Llauradors d’Alcalalí; l’Associació Sociocultural del Riurau i el celler Les Freses (Jesús Pobre); la Cooperativa Cireres Muntanya d’Alacant (Vall de Gallinera); la Cooperativa de Teulada; La Bacorra (Sagra); Cerveseria de la Marina Alta (Dénia); Horta Sana (Pego); Pego Natura; restaurant Pont Sec (Dénia); Hort de l‘Alè (Pedreguer) i Diana Femenía Giner (Dénia).

Totes les visites eixiran a les 9.30 hores del matí des de la Casa de Cultura de Dénia. Tant la inscripció com el desplaçament amb autobús des de Dénia fins a les poblacions on es desenvolupe l'activitat són gratuïts.

Les persones interessades a assistir han d'inscriure's abans del migdia del dijous previ a cada visita enviant un correu electrònic amb les dades personals al correu [email protected]. Es confirmarà participació d’acord a l’ordre d’inscripcions. El nombre de places és limitat.

El programa “Descobrir el paisatge” té entre els seus objectius principals promoure el coneixement i divulgació sobre l’agricultura, les agricultores i agricultors locals, els recursos mediambientals locals i un ús responsable del territori; posar en valor els productes de l’horta de Dénia i la Marina Alta; apropar a la ciutadania a espais naturals d’interès a través d’una modalitat de turisme respectuosa amb l’entorn: l’ecoturisme; donar a conèixer el benefici social dels espais naturals i la necessitat de la seua conservació i potenciar el desenvolupament rural sostenible, a través de la implicació de diversos agents del territori.

El calendari de 2020 és el següent:

  • Diumenge 26 de gener: Sagra i Dénia. Visites a La Bacorra i la Cerveseria de la Marina Alta.
  • Diumenge 23 de febrer: Alcalalí i Teulada. SAT Llauradors d’Alcalalí i Cooperativa de Teulada.
  • Dissabte 28 de març: Dénia. Restaurant Pont Sec, horts urbans i Diana Femenía Giner.
  • Diumenge 26 d’abril: Jesús Pobre. Blat de la Marina i celler Les Freses.
  • Dissabte 30 de maig: Vall de Gallinera i Pedreguer. Cooperativa Cireres Muntanya d’Alacant i Hort de l’Alè.
  • Dissabte 27 de juny: Pego. Horta Sana i Pego Natura.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí