La Conselleria de Qualitat Democràtica busca la fórmula per executar les exhumacions a la fossa 126 de Paterna

9 lecturas

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha anunciat que la Generalitat "està buscant la millor fórmula per a realitzar com més prompte millor l'exhumació de les víctimes de la fossa 126 de Paterna".

Després de la trobada que ha mantingut amb l'associació, de la qual formen part 35 famílies, Pérez Garijo ha afirmat que un dels objectius per a aquesta legislatura de la Conselleria que dirigeix "és realitzar l'exhumació de les fosses que hi ha en el nostre territori i la creació d'un banc d'ADN de les víctimes per a la correcta identificació".

"Per a això -ha explicat la consellera- és fonamental el treball i la coordinació amb totes les fosses i poder portar avant la tasca d'identificació". Per això, el departament de Qualitat Democràtica de la Conselleria estudia ja la millor forma per a iniciar els treballs "al més prompte possible i que siga la Generalitat la que els execute", ha assenyalat.

La Fossa 126 i els familiars de les víctimes

La Fossa 126 és una de les de major grandària del cementeri de Paterna, considerat 'el Paredón de España', i on es calcula que hi ha 2.238 víctimes enterrades en un total de 65 fosses comunes.

María Navarro, representant de l'associació de familiars, ha mostrat la seua satisfacció després de la trobada amb la consellera, la qual ha qualificat de "molt positiva».

«La Generalitat ens ha rebut per primera vegada i eixim molt esperançats perquè el futur de l'exhumació dels nostres familiars està més a prop, gràcies a la voluntat de la Conselleria i de la consellera", ha destacat.

Així mateix, Navarro ha assenyalat que la creació del banc d'ADN "serà molt important per a garantir que, després de l'exhumació dels nostres familiars, es puga realitzar una identificació exhaustiva".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí