Carmen Alborch, premi Clara Campoamor 2019 de l’Ajuntament d’Alaquàs

11 lecturas

La Sala Xemeneia del Castell d’Alaquàs va acollir el passat 4 de març el lliurament dels premis Clara Campoamor 2019. Un acte que es celebra cada any dins de la programació organitzada amb motiu del 8 de Març amb l’objectiu de reconèixer el treball a favor de la igualtat de les dones i en la lluita contra la violència de gènere.

Enguany amb aquest guardó s’ha volgut reconéixer la trajectòria d’una dona que ha sigut exemple de feminisme, compromesa amb la democràcia i la igualtat: Carmen Alborch. L’alcaldessa d’Alaquàs i presidenta del Consell de Dones, Elvira García Campos, va lliurar el premi, que enguany ha sigut elaborat i dissenyat pel Consell de Dones d’Alaquàs. Miguel i Lucía Alborch, germà i neboda de Carmen van ser els encarregats d’arreplegar aquesta distinció.

La primera edil va començar el seu discurs agraint a la Xarxa de Dones de la Marina Alta la seua aportació en l’edició del vídeo que es va projectar durant la cita i que “defineix a la perfecció la figura que va representar Carmen Alborch; una lluitadora incansable pels drets de la dona, que també va formar part de la historia d’Alaquàs quan l’any 1996 va ser pregonera de les nostres festes”.

Amb aquest premi es vol retre homenatge a les dones que gràcies a la seua  lluita diària, han aconseguit donar els primers passos cap a l'eliminació de la discriminació i la igualtat d’oportunitats.

La cita va estar amenitzada amb la intervenció musical de la soprano i solista Saray García i el professor de piano del Conservatori Superior de Música de valència Fernando Taberner.

Premi Clara Campoamor d’Alaquàs

Els Premis Clara Campoamor d’Alaquàs s’atorguen anualment per fer reflexionar la ciutadania sobre les polítiques encaminades a la igualtat d’oportunitats. Es tracta d’una iniciativa del Consell de Dones d’Alaquàs constituïda ara fa 13 anys per reconèixer tant a persones, institucions públiques i col·lectius ciutadans, el seu treball a favor de la igualtat de les dones i en la lluita contra la violència de gènere.

Han rebut premi al llarg d’aquests anys la Junta de Comunitats de Castella la Manxa, Amnistia Internacional en la Comunitat Valenciana, la filòsofa Amelia Valcárcel, la Síndica de Greuges Emilia Caballero Álvarez, la Plataforma de Dones Artistes contra la Violència de Gènere, les associacions de dones d’Alaquàs, la Federació de Dones Progressistes, l’Escola de Ciutadania en Femení Maria Moliner, la Doctora Anna Lluch, Mans Unides d'Alaquàs, la Coordinadora Feminista de València, l’associació Lilith i  el Quintet Casulana.

1 COMENTARIO

  1. Siento leer, con cierta tristeza, que se diga que este premio se constituyese hace tan sólo 8 años, es decir desde 2011 pues, cuando en realidad se concedió por primera vez en 2006 a la Junta de Castilla-La Mancha.
    La maldita hemeroteca a si lo recuerda.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí