Compromís supedita a un nou reglament sobre transparència als procesos de contractació el seu recolzament al nou Govern de Burjassot

Els socialistes de Burjassot han interposat un recurs contenciós administratiu contra la decisió del plenari “d’aplicar criteris de transparència i equitat en la selecció dels membres del tribunal per a la contractació del personal”. Aquesta moció presentada per Compromís al mes de gener, va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups polítics excepte els socialistes. Davant el que considera un atac a la democràcia, la transparència i l’equitat, Compromís ha decidit que no formarà part del govern local.

En paraules del portaveu de Compromís per Burjassot, Emili Altur, “no podem pactar amb una força que vol nomenar a dit els membres dels tribunals, no accepta que es trien per sorteig d’entre els funcionaris de carrera, ni la presència dels sindicats durant el procés, ni tan sols com a observadors, emparant-se en una llei discriminatòria aprovada pel PP que retalla els drets sindicals i atempta contra la transparència. Esta selecció volen deixar-la exclusivament a criteri de l’Alcalde del PSOE”.

Altur ha afegit: “el compromís per la transparència dels nostres possibles socis de govern no pot ser una simple aparença, sinó un compromís real perquè tota la ciutadania tinga les mateixes oportunitats per accedir a un lloc de treball públic”. Lamentem profundament que el PSOE de Burjassot, no assumisca l’esperit de l’Acord del Botànic al que s’ha arribat entre Compromís, PSOE i Podem per a formar govern a la Generalitat, on s’arreplega amb claredat què s’ha de “millorar l’aplicació del procediment de contractació de les empreses i serveis públics mitjançant la reducció dràstica de la discrecionalitat i incrementar els mecanismes de control i transparència.”

Des de la constatació que el mandat de la ciutadania a les urnes ha dit clarament que vol un govern de progrés, plural i multicolor per a Burjassot, deixem tots els ponts llançats per al cas que el PSOE considere tornar al camí de la pluralitat i la transparència per a constituir el govern que Burjassot es mereix i necessita.


 
 
 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *