Les Ampes dels tres col•legis públics i de l'IES Patacona demanen un nou institut públic al nucli d'Alboraia

875
institut-alboraya
Representants de les Ampes després de la reunió.

Les Associacions de Mares i Pares dels Col·legis Públics Ausiàs March, Cervantes i Patacona, i de l'Institut d'Ensenyament Secundari de Patacona, han demanat la construcció d'un nou institut públic al nucli d'Alboraia. En la reunió mantinguda pels representants de les quatre Ampes aquesta setmana, s'ha incidit en la necessitat d'augmentar l'oferta formativa pública a Alboraia respecte de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, amb la construcció d'un nou centre, que estaria ubicat al nucli d'Alboraia.

La petició de les Ampes dels quatre centres -entre totes les quals representen més de 2.000 persones, entre alumnes, pares, mares i docents- es fonamenta en què el municipi d'Alboraia té 23.269 habitants a fi de 2013, dels quals 16.901 viuen al nucli d'Alboraia, on no hi ha cap institut públic i sí dos escoles públiques.

Aquest fet provoca que anualment, en acabar Primària, l'alumnat dels públics s'haja de desplaçar a l'IES Patacona, un centre separat quatre quilòmetres d'Alboraia per un camí d'horta, i que té una alta demanda d'estudis, ja que està al costat de la Malvarrosa de València. A més, a Patacona hi ha un altre centre d'Infantil i Primària els alumnes del qual també van a l'IES.

En la reunió, les Ampes van posar de manifest la “necessitat” del nou institut per motius acadèmics, però també per a dignificar l'ensenyament públic, ja que disposar d'un nou institut al nucli d'Alboraia augmentaria la matrícula als col·legis públics. L'IES Patacona, per la seua banda, podria continuar nodrint-se de l'alumnat provinent de Patacona (amb 4.052 habitants i augmentant cada any) més la demanda de l'àrea pròxima, especialment València. També, les previssions demogràfiques d'Alboraia -a un quilòmetre de la ciutat de València- apunten a un cert increment de població els pròxims anys, sobretot a Patacona, fet que obliga, ja, a fer de la “necessitat del nou institut una realitat”, segons les Ampes.

En la reunió també es va acordar presentar a tots els grups polítics de l'Ajuntament d'Alboraia una proposta, via moció, per a incloure al Ple municipal de juny, i on s'expliquen els motius que fan necessari el nou institut, de forma que l'assumpte es col·loque en primer lloc de l'agenda política municipal.

Una altra de les qüestions que es va decidir és “buscar la complicitat d'associacions, sindicats, partits, persones i col·lectius de tot tipus, tant a nivell local, com fora, per a què més enllà dels pares, mares i docents de la pública, més persones d'Alboraia coneguen, dins i fora d'Alboraia, que cal un nou institut públic al poble”.

Nou Camí Fondo

Actualment, i vinculat a la demanda del nou institut, s'està duent a terme una replega de signatures, promoguda per l'IES Patacona, que, baix el nom de Manifest 10 raons per a un Camí Fondo per a tots i de tots, demana l'acondicionament d'esta via, l'accés principal entre els nuclis de Patacona i Alboraia. Es tracta d'un camí tradicional d'horta, que, a més, és el principal accés a l'institut de Patacona, i que suporta elevades densitats de circulació de vehicles.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.