Els veïns de Silla opinaran a una enquesta municipal sobre la pràctica del tir i arrossegament

12 lecturas

Dins la línia d’aprofundir la democràcia de la mà de la ciutadania participativa i activa en les decisions adoptades per al poble, la Regidoria de Transparència, Comunitat i Participació ha convocat la IV Enquesta Popular de Silla. Enguany, una de les preguntes serà sobre la pràctica del tir i arrossegament al municipi.

Les altres dues qüestions versaran sobre l’assignació ciutadana de les subvencions destinades als projectes socioculturals presentats a l'IMPULSA Silla 2019 i sobre propostes de millora i d’activitats al nostre poble.

La qüestió sobre la pràctica del tir i arrossegament ha estat convocada per iniciativa popular acollint-se a l’article 14 del Reglament de Participació Ciutadana, el qual habilita al veïnat a convocar una qüestió per a Enquesta Popular amb un mínim de 100 firmes ciutadanes.

A més a més, aquesta qüestió va quedar pendent de ser preguntada en l’Enquesta Popular de l’any passat per dubtes d’ordre jurídics per part dels serveis tècnics de l’Ajuntament atesa la recent entrada en vigor de la nova normativa europea sobre protecció de dades.

La resolució d’aquesta problemàtica ha sigut impulsada per la Regidoria de Participació i ha estat esmentada per tal que el veïnat de Silla puga participar en aquesta IV Enquesta Popular amb plenes garanties per a decidir sobre la qüestió de la pràctica del tir i arrossegament al poble.

Per aprofundir en la reflexió sobre la pràctica del tir i arrossegament, la Regidoria ha impulsat al màxim la deliberació del veïnat i va convocar un debat públic amb representació de la Federació Valenciana de Tir i Arrossegament i dels col·lectiu Amics dels Animals de Silla i PACMA València.

Decidir el projecte a finançar amb IMPULSA Silla

Al respecte de l’IMPULSA Silla 2019, els projectes presentats enguany provenen tots de veïnes i veïns de Silla i són els següents:

- Ajuda a les xiquetes i xiquets amb autisme a entendre el seu poble - Impulsa TEAyudamos: Instal·lació de pictogrames en edificis públics per informar visualment i seqüencialment per a persones amb TEA.

- A Silla, festes lliures d'agressions masclistes. Impulsa la Casa de la Dona de Silla: Campanya contra l’assetjament cap a les dones amb «Punts violeta» i concurs de cartells amb els IES.

- X + Inclusió (per més inclusió). Impulsa Didàctic: Curs formatiu de monitor/a per a persones amb diversitat funcional per facilitar la inclusió laboral i l’aprenentatge de la diversitat en l’entorn infantil.

- Sórica. Impulsa Carles González: Construcció d’una escultura feminista amb l’alumnat dels IES sobre el David de Miguel Àngel, enaltint la figura femenina capaç de vèncer a Goliat.

- Club d’oci d’INs. Impulsa Creando Futuro: Espai d’oci setmanal per a joves discapacitats el qual estarà coordinat i dissenyat pels Joves Actius.

- La Dansa dels porrots de Silla, cronologia documentada. Impulsa Associació Cultural Dansa dels Porrots de Silla: Reportatge audiovisual sobre la història documentada de la dansa.

Per respondre a la tercera qüestió de l’enquesta, “Quines propostes de millora tens per al poble?”, hi haurà un quadre per a indicar les pròpies propostes de millora per al poble.

Serà possible participar per Internet en www.sillaparticipa.com i de forma presencial de dilluns a divendres, de  matí,  9 a 14 h en l’OAC de l’Ajuntament, a la plaça  Mercat Vell 4, i de vesprada de 17 a 20 h a l’Espai Jove, al Camí de l’Alteró.

A més a més, el dimecres 6 de març es podrà participar també presencialment de 9 a 20 h als punts següents: a l’OAC de l’Ajuntament (pl. Mercat Vell, 4), al Connecta Molí del Molí de Magalló (Av. País Valencià, 31b), al Centre de Dia del Parc Sant Roc (C/ Vicente Zaragozá Romeu, 24), i a l’Espai Jove de Reis Catòlics (Camí de l’Alteró, 3).

D’altra banda, els veïns també hi trobaran personal informant i facilitant la participació a peu de carrer, per exemple els dies de mercat i en espais concorreguts.

S’utilitzarà el sistema de recompte Schulze per a les preguntes amb més de dues opcions, ja que és un sistema de vot preferencial que compleix amb el criteri de Condorcet, fet que permet identificar l'opció que, comparada amb qualsevol de les altres, és preferida per la majoria absoluta dels votants. Es recomana ordenar totes les preferències en les preguntes amb diverses opcions perquè d'aquesta forma la capacitat d'influència de la persona votant és major.

Els resultats es faran públics a partir de l’11 de març  i qualsevol persona, representants de col·lectius, associacions del poble o partits polítics amb representació en el Ple, podran designar una persona representant per vetllar pel correcte desenvolupament del procés participatiu, tant als punts presencials de participació com al recompte de les paperetes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí