Un godellenc classificat per a dissenyar un tren supersònic

6 lecturas
L’equip Hyperloop UPV, format pels estudiants Ángel Benedicto, Daniel Orient, David Pistoni, Germán Torres i el godellenc Juan Vicén, ha sigut seleccionat entre nombrosos projectes de tot el món per a competir en el concurs internacional per a dissenyar l’Hyperloop, el «cinquè mitjà de transport que està cridat a revolucionar la forma en la qual ens movem», segons expliquen els aspirants valencians. Per a açò compten amb la tutorització del professor Vicente Dolz.
Organitzat per SpaceX, l’empresa d’aeronàutica d’Elon Musk, inventor i fundador de la coneguda marca de cotxes elèctrics Tesla, el projecte Hyperloop és un mitjà de transport d’alta velocitat, una alternativa als vaixells, avions, automòbils i trens. En teoria, el sistema seria capaç de viatjar des del centre de la ciutat de Los Ángeles al centre de la ciutat de Sant Francisco en menys de 35 minuts, és a dir, 563 km (350 milles) a més d’1.100 km/h (685 mph). Hyperloop és un concepte de disseny obert, en el qual les aportacions de la comunitat poden fer avançar el disseny i fer-lo una realitat. Es tracta d’un sistema ràpid, barat, amb eixides quasi immediates per al viatger i sostenible ambientalment.

Al setembre de 2012 Musk va estimar que el cost de l’Hyperloop entre Sant Francisco i Los Ángeles seria d’uns sis mil milions de dòlars, trenta vegades menys que el cost del Tren d’Alta Velocitat de Califòrnia que ha sigut proposat per a donar servei entre ambdues ciutats. Açò va donar lloc al fet que l’estat reconsidere la seua proposta i donara una oportunitat al projecte.

L’equip d’estudiants de la UPV competirà ara en la fase final al costat d’algunes de les universitats més prestigioses del món com el Massachusetts Institute of Technology (MIT), en total 318 equips, 162 universitats i 16 països, amb la finalitat d’arribar a una solució innovadora i que revolucione el transport d’una vegada per sempre.

La cita tindrà lloc el 29 i 30 de Gener a la Universitat A&M de Texas i l’equip ja s’està preparant tot el necessari per a la seua partida: «El nostre sistema tractarà d’aplicar les més revolucionàries tecnologies de levitació així com l’últim en sistemes de control i sensoritzat. El disseny del sistema de propulsió és tot un repte: volem que queden impressionats, i per a açò anem a donar el màxim de nosaltres», assenyala Germán Torres, enginyer aeronàutic i director tècnic del projecte.

Aconseguida la fase final del mateix, ja solament faltarà conèixer els guanyadors definitius, circumstància que es produirà, probablement, durant el mes de febrer.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí