Totes amb Bujrassot demana informació sobre la relació de l’Ajuntament amb Imelsa

3 lecturas

La plataforma municipalista i de confluència Totes amb Burjassot ha demanat a l'equip de Govern conformat per PSPV-PSOE i Compromís una relació dels convenis i contractes vigents i passats de l'Ajuntament de Burjassot amb la empresa pública de la Diputació de València Impuls Econòmic Local S.A. (Imelsa), per tal de “revisar-los adequadament”.

Totes amb Burjassot ha presentat esta iniciativa “front a la nova informació coneguda després de la investigació iniciada al anomenat Caso Imelsa i que ja s'ha saldat amb diverses acusacions i investigacions per presunts cobraments de comissions durant les adjudicacions de les obres per part de la Diputació Provincial de Valencia, així com diverses dimisions i la suspensió de tota la executiva del Partit Popular de València”.

Actualment, Imelsa s'està encarregant des d'octubre de 2015 de fer la adequació del jardí de la Devesa del Castell de Sant Joan de Ribera per a la seua posterior obertura al públic, tasca que tindrà una duració aproximada de cinc mesos, resultat d'un conveni entre l’Ajuntament de Burjassot i el propi Col·legi Major, amb col·laboració de l’Associació de Veïns del Nucli Antic, que inclou la creació d'una Comissió Mixta per tal de fer el seguiment de les obres i de les visites guiades, que de moment es faran dues caps de setmana al mes una vegada estiga tot acondicionat.

Des de Totes amb Burjassot valoren la iniciativa, però manifesten la seua preocupació front a la corrupció entorn la entitat i animen a altres municipis a que tant la societat civil com els diferents grups polítics, sol·liciten la revisió dels convenis i, si cal, una auditoria dels mateixos.

Recuperació del tranport escolar

Totes amb Burjassot també ha presentat una proposta al Ple municipal per tal de demanar la recuperació del transport escolar als instituts de Burjassot. Així, mostren el suport a una campanya reivindicativa iniciada per l'AMPA de l'IES Vicent Andrés Estellés, a la qual s'ha sumat la Coordinadora d'AMPES del municipi, que representa als quatre CEIP i els tres IES públics de Burjassot, que a la vegada han traslladat la petició al Consell Escolar Municipal.

La proposta busca que l'Ajuntament de Burjassot, com a màxim representant del municipi, done suport a aquesta mesura i inste a Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, al secretari autonòmic i al conseller per tal que pose en marxa l'autobús i, a la vegada, actue de principal interlocutor.

L'autobús escolar, que donava servei fins al curs 2012/2013, tenia dues rutes, arreplegant alumnes de l'ESO als IES Federica Monsteny i Vicent Andrés Estellés. Per als col·lectius que s'han adherit a aquesta reivindicació, la supressió d'aquest transport va suposar deixar a més de cent alumnes que ja l'havien sol·licitat, transport que recorria uns tres kilómetres, que ara han de fer caminant, suposant un risc per als xiquets i xiquetes, que han de creuar la via del metro i portar a l'esquena un bon grapat de llibres. A més, els esmentats instituts estan en un Barri d'Acció Preferent, amb cert nombre de famílies en situació d'exclusió social, la qual cosa consideren un atac a l'ensenyament públic, ja que la seua defensa passa també per facilitar el seu accés.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí