Ramón y Cajal i Cronista indulten els seus ninots


El fons del mar a eixit a la superfície en les falles de Torrent, i es que precisament els dos ninots indultats de les festes de la capital de l’Horta Sud versen sobre esta temàtica.

El ninot guanyador major correspon a una dona assentada sobre una roca i rodejada de cavallets de mar, peixos i tresors del fons marí, de l’artista Vicente Llàcer, mentres que l’infantil és obra de l’artista torrentí, David Moreno, qui ha portat a l’exposició una nedadora que està bussejant en el fons marí, a on pengen peixets colorits i amb rasgos de còmic. Les línees fresques i modernes d’este ninot, junt amb els seu acabament han sigut el detonant de que guanye el beneplàcit del jurat, format per dos artistes fallers i tres persones enteses en el monument faller.

Per la seua banda els millors ninots de secció han sigut els següents: Quant a ninots majors; Secció especial: Ramón y Cajal; primera, Saragossa; segona, Sedaví; Tercera, Nicolàs Andreu. Quant a infantils, el millor ninot de secció especial ha sigut per a la falla Lope de Rueda, el de secció primera per a Barri Sant Gregori, el millor ninot de segona el de Cronista, i per últim el ninot de la falla Xenillet ha aconseguit el premi de l’última categoria.

l’Exposició del Ninot de Torrent està formada per 27 ninots majors i la mateixa xifra d’infantils de les comissions de Torrent amb què el públic podrà obrir boca i contemplar el que es plantarà al pròxim mes de març en els carrers de la ciutat. L’exposició estarà oberta de dilluns a dijous (de 10.30 hores a 13.30 hores) i els divendres i dissabtes (de 10.30 a 13.30 i de 17.30 a 20.30 hores). Per la seua banda, el diumenge estarà oberta de 10.30 a 13.30 hores. (Exceptuant el diumenge 28 de febrer que se celebra la cavalcada del ninot infantil).


 
 
 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *