Quantcast

Rafelbunyol posa en marxa un Pla de Joventut amb un diagnòstic previ i una programació de cursos i tallers

nit d'ociLa Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Rafelbunyol ha posat en marxa un complet Pla de Joventut que dóna cobertura a totes les àrees i necessitats de la infància, adolescència i joventut.

Es tracta de començar a abordar un àrea de forma distinta a com s’havia fet fins ara amb un la que inclou un diagnòstic de la realitat, amb objectius i programació estable que inclou tallers, concursos i jornades de participació. Una iniciativa que l’Ajuntament està portant a terme gràcies a la incorporació d’una persona Tècnica en Animació Sociocultural, contractada a través del Salari Jove, en col·laboració amb els tècnics municipals.

L’adolescència i joventut són dues etapes complicades del desenvolupament de la personalitat que han de ser tractades amb atenció i cautela, atenent aspectes de molt diversa índole.

Per això, després de la fase inicial de diagnòstic, en la qual es va establir contacte directe amb joves, es van elaborar enquestes per a valorar les seues necessitats, inquietuds, etc., s’han establit vies de comunicació amb els Centres Educatius, amb el professorat i tutories, per a crear un entorn de confiança en què se senten segurs i participatius.

Un aspecte important d’aquest pla és la seua transversalitat i el treball conjunt amb diverses entitats i organismes per a assegurar la seua pluralitat. Entre elles, destaca el treball realitzat amb la Policia Local de Rafelbunyol per a abordar els problemes socials, així com el control de consum de substàncies addictives.

Així mateix, el Consistori s’ha reunit amb diferents associacions per a conèixer els seus programes i projectes amb l’objectiu d’integrar-los, en la mesura del possible, dins d’aquest Pla de Joventut.

Junt amb la realització d’activitats per a totes les edats, la part més important de la posada en pràctica d’aquest pla ha sigut obrir les portes de la Casa del Jove i els espais municipals com a locals de trobada i reunió de la joventut, incentivant la col·laboració intergeneracional a través de l’ajuda dels més majors en els tallers dirigits a la infància.

Una de les activitats més noves d’aquest Pla de Joventut ha sigut l’organització i estructura del programa de Oci nocturn per a joves del que ja s’ha dut ja a terme la primera jornada amb una nit de jocs i que té per objectiu el foment de l’oci saludable entre els joves de la localitat.


 
 
 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *