Rafelbunyol obri els seus murs al grafiti

0
92

Rafelbunyol ja és oficialmente un municipi amb murs d’expressió artística, després del marcatge, ahir per la vesprada, per part de l’Ajuntament. Una acció realitzada amb l’objectiu d’ultimar els detalls per a la celebració del seu primer Festival de Cultura Urbana Rafelbunyol Final de Trajecte (RFT) que tindrà lloc els pròxims dies 30 de setembre i 1 d’octubre.

  grafiti-rafelbunyol-1L’alcalde, Fran López, acompanyat pel grafiter local J.Herer, la regidora de Cultura i Igualtat, Alicia Piquer, i el comissari del RFT, Ximo Vidal, han marcat tots els murs municipals que segons l’ordenança se podran sol·licitar per a l’Art Urbà, com anticipació al Festival que es celebrarà la setmana que ve.

Batalles de galls, skaters, tallers, conferències, exposicions i grafiti es donaran cita en aquest festival de Cultura Urbana la pretensió del qual és la utilització de l’espai públic per a aconseguir la seua transformació en un lloc de participació ciutadana, respectant la propietat privada i distanciant-ho de qualsevol acte vandàlic. grafiti-rafelbunyol-2

El divendres a la vesprada, a les 18 hores en la Casa de la Cultura, donarà començament el RFT amb un cicle de conferències i una exposició d’art urbà.

Aleix Gros Hostau, director del documental BCN Rise and Fall i Jaume Gómez Muñoz, tècnic en Disseny Gràfic socialmedia i doctor en Història de l’Art per la seua Tesi Doctoral 25 Años de Graffiti en Valencia: Aspectos Sociológicos y Estéticos, parlaran sobre la diàspora global del grafiti i l’art urbà. grafiti-rafelbunyol-3

Aquest cicle conclourà amb el visionat de l’esmentat documental que mostra a través d’una serie d’entrevistes la tibant relació entre els artistes urbans i l’Ajuntament de Barcelona. El documental succeeix en la ciutat de Barcelona però qüestiona implicacions globals sobre la hipocresia que permet a les grans marques utilitzar la publicitat per a contaminar el mitjà visual, però que penalitza la genuïna expressió artística.

El dissabte, l’analitzat i plasmat en l’exposició es torna tangible amb multitud d’activitats per a tots els públics entorn a una gran Jam de Grafiti en la qual es donaran cita  artistes de la talla de Glub, pioner del grafiti a Madrid al costat del mític Muelle, actiu des de 1986, Noke, muralista professional que ha participat en desenes d’exposicions, entre elles ARCO, Luiso, escriptor de grafiti des de 1994, Tabe i Ove, el treball del qual han sigut exposats en sales com la MTN Shop and Gallery i la Galeria Kessler Battaglia i Toni Espinar i Xemallo, membres del col·lectiu Wall Artitude.

També comptarem amb la participació de la Nena Wapa artista del col·lectiu Wall Artitude que ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives, alguns dels seus treballs els realitza al costat de David de Limón i de Zazza Graff, artista francesa domiciliada a València, deixant constància que el grafit no és territori exclusiu dels homes.

Ells i elles seran els encarregats de la intervenció del mur del Camp de Futbol Municipal que donarà començament a les 10 hores i es durà a terme durant tota la jornada.

Al costat d’aquesta Jam de Grafiti els i les joves, a partir de 10 anys, podran participar en un taller pràctic de les diferents tècniques d’utilització artística dels sprays per a la realització de grafits i d’art urbà. Així mateix, tots els assistents podran gaudir d’una demostració de skate i BMX a càrrec de Alternative Sport Event.

A la vesprada, mentre els artistes conclouen el seu treball, la música serà la protagonista amb un concert de Rap en la qual actuaran Matxet en Boca, Flowrituras, Tesa (El Delicte) i Herba Negra, i una batalla de galls que enfrontarà verbalment als joves participants, i en la qual posaran en pràctica la seua facilitat d’improvisació i de rima.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here