Quantcast

Puçol engega la Setmana de la Dona amb una exposició i un concert

El municipi de Puçol incià el passat divendres dia 4 la programació d’actes organitzats per la Setmana de la Dona amb una exposició de l’Obra Social La Caixa, amb el nom Maternidades, a la Casa de la Cultura, i un concert del CMI Santa Cecilia al mateix lloc per la nit. La programació tindrà lloc fins al 13 de març i s’oferirà activitats en diferents escenaris de la població, en col•laboració amb diferents col•lectius de la localitat, com per exemple, l’Escola d’Adults, les Dones Tyrius, l’Institut d’Educació Secundària, Huit Teatre o l’Àrea de Benestar Social.

209-folleto-semana-mujer-1

Per primera vegada, a més, s’incorporen dues propostes noves: un concurs de cartells i una marxa contra el càncer. Segons la regidora de la Dona, Mar Mazo, el concurs “s’ha organitzat amb alumnes de l’institut de forma experimental. Han participat vint alumnes i entre ells hem triat el dibuix d’Alexandra Lucía Osan com a guanyadora d’aquesta primera edició, que l’any pròxim esperem ampliar a més participants”.

El dia 5 hi haurà l’actuació de Cristina Medina amb l’obra A grito pelao a la Casa de la Cultura. La marxa contra el càncer, d’altra banda, s’enmarca en la programació del diumenge dia 6, i ja compta amb més de mil participants que donen així el diner de la seua inscripció a la Fundació Incliva, concretament a la unitat on la oncòloga Ana Lluch treballa en la lluita contra el triple negatiu, un dels més difícils de tractar, que afecta a moltes dones joves valencianes, entre elles algunes veïnes de Puçol.

El 7 de març començarà de matí amb una exposició en l’Espai Socal dels Majors: No es solo coser y cantar, mentre que el dia seguent el taller “Bellesa i intel•lectualitat” i la comferència “Apoderament de la dona valenciana en el segle XXI”, a càrrec de la periodista Amàlia Garrigós, coparan els actes de la jornada. L’espectacle “Cavalcant cap a la igualtat, llums i ombres, on participa l’Institut de Secundària, la cantant María Faubel i Huit Teatre de Puçol serà un dels principals del dia 9, a banda de l’actuació “Fabuloses”, a càrrec de Huit Teatre de nou, que tindrà lloc de vesprada.

La películ•la Palmeras en la nieve se projectarà a la Casa de la Cultura el dia 10 de març, a les 18:00, i al dia seguent s’espera la exhibició de ball de Dones Tyrius i la cançó lírica de Nadya Gil Llácer, a l’Espai Social La Barraca. Finalment, per a acabar la Setmana de la Dona, està organitzada l’obra “Terra”, de la Companyia de Dansa del Mediterrani. La regidora de la Dona, Mar Mazo, ha afirmat que “hem de conscienciar-nos que ens queda molt lluita per davant. No volem ser més que els homes, però tampoc menys”.


 
 
 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *