Martín rep desenes de propostes en la segona ‘Trobada amb l'alcaldessa’ de Paiporta

4 lecturas

La zona de Vil·la Amparo de Paiporta va acollir la segona assemblea ciutadana que, baix el nom de Trobades amb l'alcaldessa, el govern respon, reuneix a l'equip de Govern de la localitat amb la ciutadania per a que aquesta plantege propostes de millora. La reunió es va celebrar al CEIP Ausiàs March, i va comptar amb la presència de la majoria de regidores i regidors de la localitat, així com de desenes de persones.

En la primera part de la trobada, la regidora de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana, àrea impulsora de les assemblees, Encarna Signes, va desgranar el funcionament i les passes a seguir per a donar continuïtat a aquesta iniciativa pensada per a fomentar la participació, com és la constitució del grup de seguiment. Aquest grup està format per una representació de persones del barri que vetlaran per la resolució dels problemes que van quedar pendents en l'assemblea.

Seguidament, l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, va desgranar les actuacions de l'Ajuntament al barri. Algunes d'elles han sigut peticions expressades durant anys, com la rotació de la ubicació de les casetes de festa que, durant els últims temps, s'havien situat al Carrer Jaume I i provocaven grans molèsties al veïnat. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Alberto Torralba, va explicar que la intenció de l'Ajuntament és que les casetes roten per diferents ubicacions de Paiporta.

Martín també va donar detalls del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que es presentarà en breu i “millorarà la circulació” i “donarà continuïtat a la xarxa de carril bici per a que puga connectar amb l'anell verd que rodejarà la ciutat de València”. En l'aspecte d'inversió en neteja, l'alcaldessa va explicar que “s'ha augmentat de manera considerable els recursos per a aconseguir que els carrers estiguen més nets”, i que “l'Ajuntament dedica 30.000 euros mensuals en neteja viària, sense comptar en neteja d'edificis i jardineria”. Aquesta quantitat supera en 10.000 euros a la de fa un any.

Per últim, va arribar el torn de la ciutadania, que va plantejar les seues queixes i propostes de millora de la convivència i les infraestructures d'un barri de poca densitat de població i, en la seua major part, ocupat per gent jove i de mitjana edat. Moltes de les qüestions giraren al voltant de la circulació en algunes zones del barri, que es troba adherit a un polígon industrial per on circulen camions. La lluita contra les plagues, la instal·lació de parcs, o els problemes puntuals d'aparcament foren altres dels temes que es tractaren a proposta de la ciutadania.

Bona part dels dubtes i propostes quedaren recollides o resoltes en el mateix moment amb les respostes de les regidores i regidors, mentres que altres s'anotaren i seran tractades pel grup de seguiment d'aquesta assemblea, que es reunirà en pocs dies per posar negre sobre blanc les iniciatives i començar a tractar-les amb cadascuna de les àrees afectades.

Les trobades amb l'alcaldessa, que compten amb la col·laboració de l'Associació Local de Comerç, continuaran en poques setmanes amb un nou esdeveniment a altre barri de Paiporta, i es mantenen amb activitat en els dos grups de seguiment ja constituïts, com són el de la zona de Vil·la Amparo, o el del Barri Sant Ramon i Picanyer, que va celebrar la seua pròpia assemblea a principis del passat mes de febrer.

D'altra banda, les iniciatives de foment de la participació es mantenen i el pròxim dijous, 20 de febrer, se celebrarà una reunió informativa per a donar compte de les obres de renovació de la xarxa de sanejament del Carrer Mestre Palau, que han estat licitades per més de 211.000 euros. Aquesta reunió tindrà lloc a la sala de conferències de l'Auditori Municipal a les 18.00 hores.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí