L’Ajuntament proposa modificar el projecte del carril bici fins al Port de Catarroja

port de catarroja carril biciL’Ajuntament de Catarroja ha sol.licitat a la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques la modificació del projecte del carril bici que transcorre des de l’estació de Renfe fins al Port de Catarroja.

El Consistori va demanar la construcció d’este carril bici en 2010 a través del Pla de Suport a la Inversió Productiva de la Generalitat Valenciana (PIP) i va ser autoritzat per l’administració autonòmica. En aquell moment, els grups municipals del Bloc i del PSPV, que formen l’actual equip de Govern, es van abstindre en la votació al ple ja que consideraven que el recorregut que es va projectar no compleix les necessitats de tots els sectors de la població.

El traçat aprovat discorre per damunt de la sèquia de Favara i la solució per a superar-la no és l’adequada, per això els regants van presentar al.legacions i es van oposar a esta proposta.

L’Ajuntament de Catarroja ha demanat la paralització del projecte i proposa diverses modificacions perquè el carril bici s’adeque a les necessitats de tots. En primer lloc, es proposa modificar el tram des de la V-31 fins al Port de Catarroja de manera que s’evite cobrir la sèquia de Favara i fer un tram de sèquia nou en la vorera nord del camí. Esta solució seria menys costosa que la projectada i tècnicament factible.

En segon lloc, s’està estudiant la possibilitat de modificar el carril que discorre pel polígon industrial i situar-lo en el centre de la calçada, per a evitar les eixides de les indústries.

També es proposa afegir una branca del carril que recorreria la zona verda de titularitat municipal situada a l’est de les vies del tren València-La Encina, des de l’eixida del túnel de l’estació fins al barranc de Xiva, per a així enllaçar amb el futur carril bici que es vol construir vorejant el barranc i que connectarà els pobles riberencs.

Una nova passarel.la

Finalment, hi ha la voluntat de deixar projectada una passarel.la per a vianants i ciclistes sobre l’autovia V-31, que seria construïda en una segona fase del projecte. Mentrestant, s’hauria de millorar el túnel existent que travessa la V-31 perquè tant els ciclistes com els vehicles puguen transitar sense perill. S’hauria de modificar el paviment, la il.luminació, el drenatge i instal.lar semàfors instel.ligents.

Amb estes modificacions l’Ajuntament té la voluntat de considerar les diferents sensibilitats i necessitats de tots els implicats en este projecte, des dels usuaris del carril bici fins als llauradors, regants de la sèquia de Favara i tots els qui es vegen afectats pel projecte. D’esta manera, i amb la construcció d’un carril bici adequat, el paratge del Port serà més accesible i tindrà una major projecció tant per als veïns i veïnes del poble com per a tots els qui vulguen visitar-lo utilitzant un mitjà de transport sostenible com la bicicleta.


 
 
 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *