L'Ajuntament de Silla podrà convocar enquestes ciutadanes si ho demanen cent veïns

6 lecturas

El ple del mes de desembre a l’Ajuntament de Silla va aprovar el nou Reglament de Participació Ciutadana que recull els drets en matèria de participació dels que disposen els veïns de Silla i amplia les opcions per a que puguen incidir a la política municipal. Així, el reglament estableix que, amb la presentació d’un centenar de firmes sobre el mateix tema, l’Ajuntament estarà obligat a realitzar una enquesta ciutadana.

El Reglament de Participació de l’Ajuntament de Silla recull el dret a la participació, a la informació, a la iniciativa ciutadana; el dret de petició i d’audiència; el dret a presentar queixes, reclamacions i suggeriments, així com el dret d’intervenció en les sessions públiques municipals.

Ara s’amplien les opcions per a la participació ciutadana donant la possibilitat de convocar enquestes populars amb 100 firmes de veïns i veïnes de Silla que un grup promotor recopile. També amb la possibilitat que una persona particular puga intervindre en el Ple de l’Ajuntament en la ronda d’intervencions dels grups polítics prèvia a la votació d’un punt de l’ordre del dia.

A més, es preveu la possibilitat de col·laborar amb l'Ajuntament aportant temps, treball o recursos propis per a dur a terme projectes o intervencions d'interés comunitari.

Aquesta pionera iniciativa reglamentària al poble és, segons el regidor de Participació Ciutadana, Salva Mestre, “un punt de partida per a desenvolupar decididament la participació política de tot el veïnat amb estratègies de participació ciutadana periòdiques i continues mitjançant consells de veïns, grups de debat ciutadà, reunions informatives, etc. La possibilitat de fer enquestes populars és, potser, el més espectacular, però també és d’una enorme importància convocar reunions informatives amb els veïns, realitzar processos de pressupostos participatius així com celebrar consells de veïns on puguem parlar, conversar i deliberar sobre les qüestions que ens afecten i ens importen a tots com a poble, des de propostes concretes de tot tipus fins a l’elaboració de visions estratègiques globals del municipi”.

Aquest reglament entrarà en vigor una vegada transcorreguts 15 dies hàbils des de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de València.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí