La Universitat de València elabora un estudi de la realitat social de Manises que determinarà l'impacte de la crisi al municipi

2 lecturas

L’Ajuntament de Manises ha encarregat a la Universitat de València, mitjançant l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, un estudi de la realitat social de la ciutat amb l’objectiu de recollir i avaluar les possibles propostes de millora dels serveis municipals de benestar, expressades pels agents implicats: ciutadans, professionals i responsables polítics de l’Ajuntament de Manises.

Així, aquest estudi es basa en dos objectius generals. D’una banda, un estudi de la situació social, que implica cinc objectius específics: verificació de les dades censals, anàlisi tipològic dels usuaris dels serveis de benestar social, anàlisi tipològic dels serveis i prestacions socials demandades, caracterització de l’àrea de Benestar Social i descripció de l’impacte de la crisi econòmica en la ciutadania de Manises.

I d’altra banda, un estudi dels serveis municipals de Benestar Social, que implica dos objectius específics: recollir i analitzar els discursos dels actors implicats com usuaris, professionals i responsables polítics locals, i analitzar i oferir propostes de millora dels serveis i prestacions de benestar social municipals.

El regidor de Progrés Social de l’Ajuntament de Manises, Carles López, ha manifestat que “amb aquest estudi volem plasmar la realitat social que ens trobem en la ciutat de Manises i, d'altra banda, demanar la col·laboració i participació ciutadana amb la finalitat de que aquest estudi s'acoste més a la realitat”. A més el regidor ha afegit que “d'aquesta forma, millorarem els nostres serveis perquè Manises siga una ciutat on valga la pena viure, una ciutat amb les màximes necessitats possibles cobertes”.

Per tal de fer aquest anàlisi, els professionals de la Universitat de València utilitzaran una metodologia basada en tres tipus d’anàlisi: de fonts secundàries, anàlisis qualitatiu i anàlisi quantitatiu. I per això, faran una recopilació de les dades urbanístiques i censals disponibles en l’Ajuntament de Manises, l’obtenció d’informació relativa al registre de demandes del serveis socials municipals, entrevistes en profunditat amb els responsables polítics de les Regidories implicades en el Benestar Social Municipal, entrevistes en profunditat amb els tècnics del serveis socials municipals, una enquesta presencial de 150 usuaris del Centre Municipal “El Molí”, i una enquesta telefònica a 400 residents del municipi de Manises.

Aquest estudi es farà en quatre fases, des del mes de juny de 2017 quan es donarà el tret d'eixida al projecte fins a principis de l'any 2018.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí