La Generalitat castiga en 131.000 euros els servicis municipals d’ensenyament, segons el Bloc

Poc abans que s’haja iniciat el curs escolar 2010-2011, la Conselleria d’Educació ha publicat en el Diari Oficial una sèrie de retalls molt severs en les subvencions als diferents servicis municipals vinculats a l’ensenyament que, a Meliana, oscil•len entre un 36% i un 64% de reducció respecte del 2009, segons ha denunciat el Bloc de Meliana.
En total, suposa una disminució en els ingressos a les arques municipals d’uns 131.000 euros (uns 21,5 milions de pessetes). La regidora del Bloc Maria Pilar Asensio ha assenyalat que “la decisió del conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, afecta servicis essencials com ara l’Escola Permanent d’Adults, el Gabinet Psicopedagògic o el Conservatori de Meliana i, després de 20 anys, per primera volta es posa en perill la viabilitat econòmica de tots ells”.

La competència de totes estes àrees d’ensenyament és de la Generalitat, que en la majoria dels casos la té delegada en els ajuntaments, que assumeixen la pràctica totalitat dels costos. Per això, per a la responsable valencianista, “no és de rebut l’abandó de les responsabilitats i les competències per part de la Generalitat, que en el cas de Meliana fa saltar pels aires l’estabilitat pressupostària, ja que en els pressupostos municipals aprovats per al 2010 es comptava, com a mínim, amb les subvencions rebudes al 2009”.

Segons el Bloc, el fet s’agreuja perquè la comunicació de les reduccions s’ha fet quan només queden quatre mesos perquè finalitze l’any i els diferents servicis s’estan oferint des de gener. I, afirma, “més preocupant encara és vore l’actitud submisa del govern popular municipal de Blas Devís, que no ha sabut defensar els interessos dels melianers, ja que l’Ajuntament de Meliana és un dels més castigats per les retallades”.

El cas més sagnant és la reducció de 103.552 euros en la subvenció a l’ensenyament musical. Així, del cost total previst per l’Ajuntament per al Conservatori Municipal, de 520.000 euros (86,5 milions de pessetes), la Generalitat només n’aportarà 59.582. La resta, un dèficit de 300.000 euros, els haurà d’assumir l’Ajuntament, ja que només ingressa 165.000 € en matrícules i mensualitats dels alumnes. Per a Asensio, “és una mostra més de la deriva del govern popular de la Generalitat en el suport a la nostra música, tant pel que fa a l’ensenyament musical com a les societats musicals”.

El retall per a l’ensenyament de persones adultes ha sigut de 20.000 euros, un 45% respecte del 2009 i, per al gabinet psicopedagògic municipal, que atén els centres educatius de Primària de Meliana, una reducció de 7.032 euros, és a dir, un 36% menys.


 
 
 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *