La Diputació impulsa un projecte europeu de mobilitat urbana en l’àrea metropolitana de València amb Quart, Xirivella i Manises

9 lecturas

Connectar els municipis de la corona de l'àrea metropolitana de València, atenent molt especialment a les necessitats específiques en matèria de mobilitat d'aquells veïns amb dificultats de desplaçament per minusvalidesa, deficiència física o cognitiva, entre altres característiques. És el principal objectiu de SMAART (Social Mobility as a Right), en el consorci al qual està present la Diputació de València, a més dels ajuntaments de Quart de Poblet, Manises i Xirivella, la consultora Novadays, el grup empresarial Etra i la Fundació Finnova.

El projecte opta a finançament europeu per a la seua realització i s'ha presentat a la convocatòria d'Accions Urbanes Innovadores, de la qual s'espera obtenir la cobertura del 80% del pressupost. "Es tracta d'innovar en els enfocaments urbans al voltant del concepte de mobilitat intermunicipal en els municipis de la corona metropolitana de València", ha assenyalat el diputat de l'àrea de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes.

Entre les opcions que es plantegen per a la connexió de l'àrea metropolitana estan la creació d'un bus llançadora, la creació d'un carril no motoritzat i el desenvolupament d'una plataforma intel·ligent d'informació de recursos de mobilitat amb informació per a col·lectius amb necessitats específiques. Aquest dispositiu tindria un component de Smart City, de maneta que una sèrie de punts de control recollirien dades relatives a aspectes com els fluxos de trànsit rodat i de vianants.

Tota aquesta informació estarà disponible per a qualsevol usuari a través d'una web i d'una aplicació mòbil, de manera que per exemple es podria conéixer quines places d'aparcament hi ha disponibles a un municipi o disposar de tots els paràmetres necessaris a l'hora de realitzar donat el cas el tall d'un carrer. De la mateixa manera, aquesta app podria funcionar com a targeta i integrar-se al dispositiu mòbil, utilitzant-se com abonament al metro o a l'autobús.

Així mateix, es busca la participació ciutadana, mitjançant un pla de participació per a la millora gradual del sistema, així com la col·laboració entre institucions, caminant cap a una governança conjunta que aborde des de diferents angles qüestions que impliquen a totes les administracions, com és el cas de la mobilitat. El paper de la Diputació de València serà el de participar en la difusió del projecte i dels seus resultats, així com la realització d'accions de participació institucional.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí