“Informació és llibertat”

0
157

ALCALDE BurjassotEl sistema democràtic es basa en la llibertat i en la participació de la ciutadania. Però un ciutadà lliure que participa en el seu govern ha de ser necessàriament un ciutadà ben informat . Sense una informació rigorosa i crítica no hi ha possibilitat de triar els nostres representants ni tampoc de valorar els nostres governs amb arguments i coherència. Per això les dictadures de tota classe intenten sempre controlar les fonts d’informació i adoctrinar en lloc d’informar la ciutadania.

Per això és clau per a un sistema democràtic fort que hi haja diversitat i qualitat en els mitjans d’informació. L’arribada d’Hortanoticias, i la consolidació d’un projecte arriscat com aquest que ha arribat a poder commemorar les 2000 edicions, va significar per als habitants de l’Horta una oportunitat magnífica de tenir al seu abast una informació plural i constant de la vida social, política, esportiva i cultural de la seua comarca.

I això és clau per a la salut democràtica.  Una part molt important de les decisions que afecten a la nostra vida quotidiana es prenen en les institucions més pròximes: els ajuntaments. Necessitem saber com funcionen els nostres consistoris i també conèixer la riquíssima vida social que batega amb força als nostres pobles. I les tecnologies digitals són una eina excel·lent per aconseguir-lo. Enhorabona doncs a Hortanoticias per haver cobert aquesta necessitat amb la qualitat i la immediatesa que caracteritza el seu treball.

Per molts anys!

Jordi Sebastià. Alcalde – President de l’Ajuntament de Burjassot

Artículo publicado en la edición especial 2.000 de Hortanoticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here