Guanyant Torrent es posiciona en contra de l’enderrocament d’una vivenda modernista

0
96

casa1La plataforma ciutadana torrentina Guanyant Torrent, assabentada de l’ordre d’enderrocament d’un habitatge modernista existent al xamfrà de Camí Reial i Sant Lluís Bertran, manifesta la seua “total oposició” en considerar que aquest fet “suposa una manca de respecte i de sensibilitat pel patrimoni urbà del poble”.

Jaume Santonja, regidor d’aquesta coalició, s’alinea del costat de l’expert en patrimoni Tomàs Roselló i se suma a la “necessitat de preservar per a l’esdevenidor, no sols aquest edifici singular, sinó la resta d’altres habitatges de la zona que també tenen semblants característiques”.

Per a Santonja, “no sols consisteix a salvar de la picoleta la font de la bàscula, sinó també el seu entorn urbà, ja que d’ací a uns anys difícilment es podrà explicar a les generacions futures l’entramat urbà d’aquest sector del poble que tanta influència va tenir el posterior eixample del Camí Reial i els voltants”.

Guanyant Torrent considera que cal tindre en compte que aquest conjunt on es troba també l’antiga bàscula municipal i una font ornamental de l’època, era el començament del camí de la Font de Sant Lluís o del Xorro, pel que aquesta pèrdua del patrimoni “pot ser molt greu”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here