Guanyant Torrent demana un model sociocultural inclusiu que aculla i atenga les persones migrants

0 lecturas

La Plataforma Ciutadana Guanyant Torrent, davant la diada internacional dels pobles indígenes, marcada al calendari cívic per al diumenge 9 d’agost, defensa el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar la comprensió de la diversitat cultural, la sensibilització de la població d’acollida i el respecte mutu en la convivència intercultural.

Torrent compta amb una població migrant pròxima a les 12.000 persones. L’escolarització durant el curs 2014 – 2015 ha acollit 1.141 alumnes de famílies immigrants. En aquest context, Guanyant Torrent aposta per un model sociocultural inclusiu que aculla i atenga la persona migrant, orientant i informant sobre la societat d’acollida, així com rebutjant i denunciant qualsevol posició que incite a actituds o manifesacions discriminatòries, xenòfobes o racistes.

Per aquest motiu, Guanyant Torrent es posiciona en contra de l’existència de centres d’internament per a estrangers (CIES) sota la ferma convicció que “cap persona és il·legal”. S’han de crear centres d’acollida multidisciplinar de gestió pública en coordinació amb l’Horta Sud i organitzacions especialitzades, on les persones usuàries troben una referència de suport per a construir el seu desenvolupament i integració.

La plataforma ciutadana dóna suport a la necessitat d’agilitzar i simplificar els tràmits de regularització administrativa i defensa el dret a vot per a les eleccions municipals de les persones migrants, a partir d‘un any de permanència i de tres anys per a la resta d’eleccions. Per a la construcció d’una ciutat més tolerant i inclusiva, proposem que es garantisca l’empadronament a aquelles persones residents al municipi de Torrent.

S’han d’adequar espais on es puguen dur a terme activitats educatives i lúdiques de les diferents cultures existents a la vila, amb completa disposició ciutadana i amb l’única limitació de dates. Uns espais oberts al conjunt de tota la població i que siguen llocs de referència per a l’impuls de la convivència intercultural a la ciutat.

En aquesta data internacional dels pobles indígenes, Guanyant Torrent subratlla la necessitat de donar suport i difondre aquelles accions i activitats que emanen de l’organització ciutadana i que estiguen encaminades a l’apropament cultural i a la millora de la inclusió social.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí