Godella esterilitza 28 gats de carrer al llarg de 2017

9 lecturas

Els gats de carrer de Godella es gestionen a partir del Pla d'Esterilització Felina Municipal (PEF), vigent des de l'any 2006, on participen diverses persones voluntàries coordinades per una clínica veterinària de la localitat, amb la qual hi ha subscrit un conveni. Al llarg del 2017, s'han esterilitzat un total de 28 animals, la majoria femelles.

Els PEF són la ferramenta de control de les poblacions felines de carrer amb un reconeixement més estés. S’apliquen actualment a diversos municipis de la comarca, on la ciutat de València és la pionera. Es tracta d'una estratègia avalada per l’Organització Mundial de la Salut, qui la reconeix com la més efectiva i humana de les possibilitats d’actuació.

Per dur endavant el PEF, l'Ajuntament de Godella compta amb la col·laboració de les persones voluntàries, les quals es comprometen a seguir l’estratègia marcada pel Consistori, que va proporcionar-les el pinso a través de la clínica veterinària Kiwoko. Des de l'Ajuntament recorden que no està permès donar menjar als gats, i que només les persones voluntàries poden subministrar-los el pinso corresponent.

L'objectiu de les actuacions del PEF és reduir de forma progressiva, amb les successives esterilitzacions, els individus de les colònies, fins a un nombre que resulte adequat per tal que els beneficis de la seua presència (bàsicament el control de rosegadors), superen les molèsties i assolir així un equilibri estable amb els animals, ja que està demostrat que una superpoblació de gats duu, en moltes ocasions, al maltractament dels animals.

L’estratègia PEF que l’Ajuntament porta endavant es concreta en quatre àrees. En primer lloc, l'esterilització de gats, femelles prioritàriament però també mascles de forma puntual. Amb això es pretén evitar un augment descontrolat de les poblacions i reduir les molèsties per baralles i marques de territori durant les èpoques de zel.

D'altra banda, l'alimentació seca, que es reparteix a les persones voluntàries que hi participen per evitar que s’embruten els carrers amb restes de sobres de casa o menjars preparats no secs. A més ajuda a que les colònies estiguen millor alimentades i, en conseqüència, menys propenses a malalties.

També s'actua fent un control de malalties i desparasitacions. Les persones voluntàries observen les poblacions i compten amb atenció i assessorament veterinari per a aplicar tractament. Per últim, es fa una resolució de conflictes concrets, de tal forma que l’Ajuntament fa d’intermediari als conflictes que sorgeixen entre veïns i veïnes per la presència de gats al carrer.

Al 2017, de gener a abril s’han esterilitzat 28 animals, majoritàriament femelles però també algun mascle.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí