Finalitzada la retirada del fibrociment al col·legi Jaume I de Catarroja

0
451

L’ajuntament de Catarroja ha anunciat que les obres de retirada del fibrociment del teulat del CEIP Jaume I El Conqueridor ja han acabat. La reforma, a càrrec de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha servit per a evitar que este material puga desprendre’s amb toxicitat.

Finalitzada la retirada del fibrociment al col·legi Jaume I de CatarrojaAixí, els operaris han treballat durant els mesos de juliol i agost retirant la teulada exterior del col·legi que data de l’any 1977 i estava construïda amb este material. El problema que presenta el fibrociment és que utilitza l’amiant, un component que inhalat pot provocar malalties respiratòries.

Per això, amb l’objectiu d’evitar riscos per a professorat i alumnat derivats de la degradació del fibrociment, la Conselleria va ordenar retirar-lo de tots aquells centres escolars que l’utilitzaven.

A banda de la modificació de la coberta de l’edifici, s’ha reformat el sostre intern de les aules. Entre la teulada i el sostre s’ha aplicat també una capa aïllant que servirà per a regular la temperatura dins les classes.

A més, aprofitant que una de les aules cobertes pel sostre de fibrociment era la que s’empra com a gimnàs, també s’ha augmentat l’altura del sostre, ajustant-se a les necessitats d’este espai, i s’han instal·lat focus.

A la fi d’esta intervenció, l’Empresa Pública de Serveis de Catarroja (ESERCA) ha pres el relleu repintant les aules per a deixar-les a punt de cara a l’inici del curs escolar el dilluns 11 de setembre.

Per altra banda, este estiu també començaren les reformes del sòl i les finestres del Centre d’Educació de Persones Adultes Esteve Paluzié que, previsiblement, acabaran al llarg de setembre.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here