Fimel 2015 arranca amb més de 60 expositors i com l’inici d’un nou impuls per al comerç i l’economia locals

0
200

CartellFimel2015La Fira Agrícola i Comercial de Meliana (FIMEL) celebrarà enguany l’edició que fa setze. L’objectiu des de la seua creació és oferir una mostra de l’activitat comercial, professional, agrícola i econòmica del municipi per al conjunt de la comarca, amb la finalitat de donar a conéixir els diferents servicis que s’hi oferixen, consolidar la clientela i potenciar els sectors econòmics locals.

Segons diu l’alcalde, Josep Riera, “l’edició d’enguany pretén ser un punt d’inflexió, i alhora d’impuls, per tal de rellançar este espai firal consolidat en el temps i fer front a nous reptes”. Amb esta finalitat, ja s’han introduït alguns canvis, com ara incentivar una major participació d’expositors, que es torna a situar per dalt dels seixanta, una de les xifres més elevades en la història de la fira i amb una participació major del comerç local. Com diu l’alcalde “es tracta d’oferir espais que puguen contrarestar els efectes negatius d’estos anys de crisi econòmica en el teixit comercial i productiu de Meliana i dinamitzar els diferents sectors econòmics locals”.

També s’ha buscat una programació al voltant de la fira més atractiva per a les persones que ens visitaran, en la línia del que ja es va iniciar en l’edició anterior. Es repetix el mercat medieval i es reforcen les activitats musicals i d’animació. També s’augmenten les degustacions i demostracions al públic. El fi de festa amb el correfoc de la Colla de Dimonis de Massalfassar també busca l’afluència de públic fins a l’últim minut.

Pel que fa al sector agrari, Riera explica que “enguany l’estand del Consell Agrari tindrà una activitat molt diversa amb diferents experiències del serctor i productes variats”. Un lloc especial l’ocuparan la xufa i l’orxata i la seua Denominació d’Origen, després que l’Ajuntament de Meliana firmara al juliol la Declaració de Vera sobre la protecció i la potenciació d’este producte de l’horta.

L’Ajuntament de Meliana també inicia una nova aposta en dedicar el seu estand de manera monogràfica al patrimoni cultural que suposa el mosaic Nolla i la rehabilitació del palauet de Nolla. Per al màxim responsable municipal, “es tracta de potenciar un dels elements bàsics per a vertebrar una futura oferta turística per a Meliana, una oferta que cal anar treballant i incorporant ja a Fimel”.

La fira, que estarà oberta del 18 al 20 de setembre al lloc habitual, s’iniciarà el mateix divendres 18 de setembre, a les 19.00 h, amb la recepció d’autoritats a l’Ajuntament. Tot seguit, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, inaugurarà el recinte firal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here