Els veïns de Picassent ja poden recollir gratuïtament el llibre de festes

0
86

Picassent-festes-portada_llibre

Els veïns i veïnes de Picassent poden recollir, gratuïtament, el llibre a l’Ajuntament de Picassent, a la Casa de Cultura, i a partir de l’1 de setembre, a l’Escola d’Adults.

El llibre de festes, segons fons municipals, és la publicació més antiga del poble. “Parlem de l’any 1943 quan per primera vegada va eixir a la llum el primer número del Llibre de Festes. Ara, 71 anys després, els picassentins i picassentines poden continuar tenint a les seues mans una visió de les Festes Majors del seu poble, les quals estan a un pas de començar”.

Este format, a diferència dels primers exemplars, compta amb un complet compendi d’articles que parlen sobre costums, fets històrics, actualitat, tradició, tot, envoltat en una temàtica local i elaborat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Picassent.

“En la línia dels últims anys, pensem que el Llibre de Festes s’ha convertit en una referència per a les persones del nostre municipi. Un punt més de trobada per conèixer i aprofundir en els nostres segells distintius” apunta el regidor de Cultura, Jaume Sobrevela.

Precisament el llibre recull un text sobre els 20 anys de la Casa de Cultura, a més d’un article sobre la història del teatre a Picassent o el descobriment d’una cripta a l’església de Sant Cristòfor, d’entre altres temes que hi apareixen.

Per altra banda, la publicació recull els Premis Picassent, Cristòfor Aguado i Medina, uns premis d’Investigació, Literaris i de Fotografia que enguany han tingut una gran participació. “La difusió i el foment de la cultura forma part de la nostra obligació com a governants. Hem d’estar molt satisfets de mantindre i promoure  una publicació com el Llibre de Festes de Picassent, una referència documental ací i en tota la comarca”, assenyala l’alcaldessa, Conxa García.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here