El primer taxi elèctric de la Comunitat Valenciana és de Catarroja

0
106

taxi elèctric de catarrojaCatarroja és el primer poble de tota la Comunitat Valenciana que compta amb un taxi elèctric. El vehicle s’ha presentat hui a la Cooperativa Valenciana de Taxistes en un acte al qual ha assistit l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, i la regidora de Comerç, Lorena Silvent.

Javier Pérez és un taxista del poble que duu dedicat a la professió des de 1992 i que gestiona l’empresa Autotaxi L’Horta Sud. Fins ara conduïa un vehicle tradicional, però ha decidit fer un gir ecològic.

El nou vehicle, un Nissan NV-200, és un furgó que no emet cap emissió i per tant no contamina. Té una autonomía de 150 quilòmetres i Javier el carregarà en sa casa de nit, durant unes quatre hores. També podrà fer càrregues parcials en la cooperativa de taxis o en els concessionaris de la marca. En mitja hora aproximadament pot carregar el 80 per cent de les bateries.

Javier creu que és una oportunitat perquè la gent es consciencie i espera que els clients valoren la iniciativa. El vehicle li ha costat uns 25.000 euros i ha comptat amb una subvenció estatal de 5.500. Ell és el primer taxista que ha apostat per un vehicle elèctric, però ja té companys de Catarroja que estan plantejant-se seguir els seus passos i utilizar esta classe de cotxes.

L’ajuntament aposta pels vehicles ecològics

L’ajuntament de Catarroja té un conveni amb l’empresa Autotaxi L’Horta Sud per a utilizar els seus serveis en desplaçaments del consistori en què siga necessari l’ús d’un taxi. A més, l’equip de Govern està estudiant aprovar incentius fiscals per a l’any que ve per a aquells que tinguen un vehicle elèctric.

També s’estudiarà la possibilitat de crear un punt de càrrega al municipi. D’aquesta manera Catarroja es convertiria en el primer poble de l’Horta Sud i un dels pocs a tota la Comunitat Valenciana en proporcionar aquest servei.

En tot cas, l’equip de Govern aposta per esta classe d’energia i per incentivar la utilització de vehicles ecològics que no emeten emissions i que respecten el medi ambient.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here