El pressupost de Picassent per a 2017 inclou prop d’1 milió d’euros en inversions

14 lecturas

L’Ajuntament de Picassent ja té el pressupost municipal per al 2017, el qual ascendeix a un total de 14.792.449, 50 euros, tant per a les despeses com pels ingressos. Uns comptes anuals que han sigut aprovats en l’últim ple, celebrat a inicis del mes de desembre, i que ha comptat amb els vots a favor de l’equip de Govern (PSPV-PSOE) i els vots en contra de l’oposició (PP, Compromís, Ciudadanos i Guanyem Picassent).

El pressupost municipal, degut al sostre de despesa establert pel govern central, per a enguany només ha pogut créixer un 2, 3%, però conté uns comptes amb els que l’equip de Govern, dins del context econòmic, “continua apostant de valent per dotar al màxim les àrees d’Ocupació i Benestar Social”, segons expliquen.

“Som conscients que hi ha col·lectius als quals la crisi econòmica colpeja de manera directa i que necessiten que el seu ajuntament i els seus polítics prenguen mesures que pal·lien la seua deteriorada situació”, ha afirmat l’alcaldessa, Conxa Garcia.

Plans d’Ocupació i Ajudes Socials

La posada en marxa de Plans d’Ocupació adreçats a diversos sectors de la població ha suposat una dotació de mes d’1 milió  d’euros, quantitat a la que s’han de sumar altres iniciatives destacades com el funcionament de la llançadera d’ocupació i les ajudes a les empreses per al foment de l’ocupació.

A més, des de la vessant més purament social s’han anant incrementat paulatinament any rere any les ajudes socials als col·lectius amb major vulnerabilitat. Així, per al proper 2017, el Programa d’Emergència Social compta amb un total de 145.000 euros, als que es poden afegir els 30.000 euros de subvenció que dona l’Ajuntament a Cáritas Interparroquial en concepte d’Ajudes a l’Alimentació. El regidor d’Hisenda, Francisco Quiles, ha manifestat al respecte que, “any rere any, l’Ajuntament fa un gran esforç per atendre a les famílies i les persones més necessitades de Picassent, bé per falta de treball o per ingressos insuficients per a atendre les seus necessitats més bàsiques, per això tant les àrees d’Ocupació i Benestar Social són les més dotades”.

Congelació de preus públics i baixada de taxes

Per altra banda, la incidència en alleugerir els efectes de la crisi en la ciutadania ha quedat patent en que cap dels impostos o taxes han augmentat. Si no, més bé al contrari, ja que en el cas de l’IBI urbana a l’igual que l’any passat s’ha produït una disminució que es concreta amb un total del 5 % sobre la quantitat que es pagava en 2014.

Una reducció de la qual els majors beneficiaris seran les famílies nombroses, que continuen amb la bonificació adicional aprovada l’any passat amb unes condicions que foren recentment millorades amb la modificació de l’ordenança municipal.

“La congelació dels impostos directes i indirectes, així com l’adequació de taxes i preus públics a la situació real que està vivint la nostra societat, fa que Picassent siga un dels municipis amb menor pressió fiscal del nostre entorn”, afirma el regidor d’Economia i Hisenda, Francisco Quiles.

Respecte al capítol d’Inversions, cal destacar que per a l'exercici 2017 es destinen, inicialment, prop de 840.000 euros, uns 100.000 euros més que en 2016. Una quantitat que es vorà incrementada quan es liquide el pressupost de 2016, el qual, com en anys anteriors, es té previst que siga amb superàvit. Entre les inversions més destacades es troba la II Fase col·lector Avinguda del Nord amb la quantitat de 294.564 euros.

Picassent, un dels pobles amb menor pressió fiscal de la comarca

Pel que fa a l’endeutament, segons el regidor d’Economia i Hisenda, “Any rere any, amb la nostra gestió hem aconseguit disminuir l'endeutament a llarg termini amb l'objectiu d'arribar al final de legislatura amb el deute a zero. En el pressupost del 2017 només l'1, 84% es destina a amortització i pagament d'interessos, sent Picassent un dels municipis de menys endeutament per habitant de la comarca i de l'àrea metropolitana de València, que és de 150 euros”, conclou Francisco Quiles.

D’altra banda, en percentatges, l’àrea de Personal és la més dotada amb un 56%. Segons la memòria d’Alcaldia, el complex procés de modernització de l’Administració Local, amb la posada en marxa de l’Administració electrònica, fa necessària la redistribució de llocs de treball per atendre esta àrea. En este sentit,   les opinions al ple foren divergents, ja que els portaveus dels partits de l’oposició, en general, basaren en elles els seus arguments per votar en contra del pressupost.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí